Beste muurverf voor binnen

De beste muurverf voor binnen is volgens de meeste schilders en professionele gebruikers van Sikkens en Nelf. Er zijn veel soorten muurverf voor binnen leverbaar, wij zullen proberen u een duidelijk beeld te geven welke muurverf u het beste kunt gebruiken. Binnen vind u vele onderdelen die voor een schilderbeurt in aanmerking komen, zo kunt u de plafonds en muren schilderen.

Waar moet u opletten voor een goed kwaliteit muurverf voor binnen?

Belangrijke eigenschappen voor een muurverf voor binnen zijn :

  • Wat gaat u schilderen, wanden of plafonds (of beide)
  • Goede dekking (hoe minder lagen hoe sneller klaar met schilderen)
  • Glansgraad (mat of zijdeglans muurverf)
  • Wilt u wit of juist een kleur (let op er zit een prijs verschil in wit of kleur)
  • Goede prijs kwaiteitverhouding
  • Hoeveel schilder je met een liter muurverf (hoe beter het uitstrijkvermogen hoe beter).

Welke binnen muurverf is de beste?

Om een juiste keuze te maken welke muurverf voor binnen u kunt gebruiken, raden wij u aan om eerst te kijken welke glansgraad u de onderdelen wilt schilderen, muren worden vaak in een matte uitvoering geschilderd, maar muren in bijvoorbeeld een zorginstelling of ziekenhuis worden vaak in een zijdeglans muurverf uitgevoerd. Vaak zijn de goedkopere muurverven voor binnen ook niet zo hoogwaardig, wij raden u dan ook aan om een goede kwaliteit muurverf te kiezen om zo een goed dekking te hebben en die makkelijk verwerkbaar is. Ook is het belangrijk om te weten of een muurverf goed reinigbaar is, zodat u bijvoorbeeld als er vuil opkomt, deze ook weer makkelijk kunt verwijderen.Een zeer mooie muurverf voor binnen is de Sikkens Alpha Rezisto Mat, een zeer goed reinigbare muurverf.

Welk merk heeft de beste muurverf voor binnen?

Er zijn heel veel verschillende merken, professionele A merken en vele doe het zelf merken. De professionele A merken hebben vaak een verscheidenheid aan verfsoorten met vele toepassingsgebieden en duurzaamheid. Wij leveren hoofdzakelijk alleen maar professionle A merken zoals Sikkens, Nelf en Drenth verf.

Muurverf voor binnen

Voor een goede kwaliteit muurverf voor binnen is het belangrijk dat deze goed dekt en dat de verf tegen een stootje kan, dat hij makkelijk schoon gemaakt kan worden en dat hij goed verwerkt. De muren worden over het algemeen zo mat mogelijk afgewerkt, toch kiest men soms ook bewust voor een zijdeglans muurverf voor binnen. Een zeer mooie matte muurverf die bovendien nog eens heel goed reinigbaar is en ook nog licht isolerend is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Muurverf voor binnen wordt in de volksmond ook wel latex genoemd of latex muurverf.

Belangrijk om te weten is wat het rendement is van de muurverf en of het een goede dekking heeft, zo kan een goedkope muurverf best duur uitvallen als het rendement laag is en de dekking niet optimaal, bijvoorbeeld als een muurverf een rendement heeft van 5 m2 per liter en een zwakke dekkracht (deze combinatie komt veel voor bij goedkope muurverven van de bouwmarkten), stel dat deze pas mooi dekt na 2 a 3 keer schilderen, dan moet u bijvoorbeeld bij een plafond van 50 m2 al 2 a 3 keer 10 liter gebruiken. Bij een muurverf met een hoog rendement 10 m2 heeft u voor 50m2 maar 5 a 10 liter nodig stel dat u die in 1 a 2 laag schildert dan zijn de kosten al enorm veel lager en is waarschijnlijk ook het eindresultaat veel mooier. Dus goedkoop is bij muurverf voor binnen vaak duurkoop.

Muurverf voor plafond?

Vaak wordt gedacht dat verf voor het plafond dezelfde is als voor de muren, dat is inderdaad ook vaak zo maar toch zijn er enkele uitzonderingen. Zo heb je wel degelijk speciale verf voor op het plafond. Als het plafond bijvoorbeeld nog nooit eerder geschilderd is of als het plafond voorzien is van spack, (veel toegepast in nieuwbouw woiningen) dan is het aan te raden om een plafondverf te gebruiken, deze heeft zoals men dat noemt een langere opentijd, waardoor de verf niet zo snel aandroogt en daardoor ook niet zo snel baanvorming ontstaat op het plafond. Enkele goed verven voor het plafond zijn de Pastolex Spacklatex en de Sikkens Alphacryl Plafond 

Speciale muurverf voor binnen

Zoekt u iets speciaals om u muren mee te schilderen dan hebben wij dat uiteraard ook voor u. Wilt u bijvoorbeeld een wand een metallic look geven dan kunt u de Sikkens Alpha Metallic gebruiken, deze muurverf is in vele metallic kleuren verkrijgbaar. Wat ook heel erg mooi is om u wanden met een soort kalkverf te behandelen, geen goedkope kalkverf die alleen maar problemen geeft als u er lang loopt en per ongeluk tegen aan leunt, maar een kalkachtige verf die ook nog eens goed aan te brengen is en niet gevoelig is voor strepen e.d. dan raden wij u de Sikkens Alphaxylan SF aan een kalkmatte muurverf voor binnen.

Artikelen bij deze pagina