Hoe behandel ik oude verflagen op de wand of plafond

Wat moet ik doen als ik mijn oude verflagen van muren of plafond wil schilderen

Voor dat u de muren of plafonds wilt gaan schilderen moet u goed bekijken hoe de ondergrond er uitziet en ik welke staat de verflagen zijn. Als de oude bestaande verflagen er nog goed uitzien, maar wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken hoeft u de ondergrond alleen te ontdoen van stof, door de ondergrond af te stoffen. Vervolgens kunt u de bestaande verflagen overschilderen met een goede kwaliteit muurverf (enkele mooie binnen kwaliteit muurverven zijn Pastolex Super Mateffect of Sikkens Alphacryl Pure Mat).

Als er nicotine van het roken of roetvervuiling van kaarsen of brandschade op de oude bestaande verflagen zit, is het afstoffen en schilderen met een normale muurverf niet voldoende voor een goed resultaat. Voor het schilderen van een ondergrond waar nicotine of roet vervuiling op zit adviseren wij u een isolerende muurverf, deze worden geleverd in een zo genoemde synthetische muurverf, maar tegenwoordig hebben we ook watergedragen isolerende muurverven. (een voorbeeld van Synthetische muurverf is Nelfamur Classic, enkele voorbeelden van watergedragen isolerende muurverven zijn Pastolex Renovatiemuurverf en Sikkens Alpha Isolux SF). Als u de ondergronden met deze genoemde muurverven hebt geschilderd, hoeft u deze niet over te schilderen met een andere muurverf.

Als u een verflaag op uw wanden of muren heeft zitten die sterk verpoedert dan moet u deze oude verflaag eerst zoveel mogelijk proberen te verwijderen door deze af te spoelen met schoon leidingwater. (dit kunt u testen door u vinger iets nat te maken en deze over de ondergrond te halen, als er poeder van de ondergrond op uw vinger blijft zitten verpoedert deze verf). Vervolgens moet, zoals dit wordt genoemd, de ondergrond worden vast gezet, dit doet u door de muren of plafonds eerst voor te strijken met een fixeermiddel, bijvoorbeeld de Nelfamur Fixeer. Na droging kunt u de ondergrond schilderen met diverse muurverven, zoals bijvoorbeeld de Pastolex 100% extra of de Sikkens Alphatex SF voor een mooi strak geheel.

Voor het rollen van de muren op gladde ondergronden (glad gestucte ondergronden) adviseren wij de Profin Grey muurverfroller, voor de andere type ondergronden, zoals spack (nieuwbouw plafonds) en putz, adviseren wij de Malerstreiff muurverfroller

Artikelen bij deze pagina