Hoe schilder ik over nicotine vervuiling heen?

Als er ergens in een ruimte veel word gerookt is de kans groot dat op de wanden en plafond een nicotine vervuiling ontstaat. Dit is in het begin licht bruingele vlekken, maar zal na verloop van tijd alleen maar erger worden. Niet echt een fris gezicht. Als u deze vervuiling zou behandelen met een normale muurverf slaat de vervuiling door de verf heen, en droogt deze licht bruin op. Dit blijft zelfs na meerdere keren gewoon weer terug komen.

welke verf gebruik ik over nicotine,nicotine muren schilderen?

Om dit te voorkomen heeft u een isolerende muurverf nodig, namelijk de Pastolex Renovatie muurverf.

Hoe schilder je sterk vervuilde muren en plafonds, welke verf gebruik je over vieze muren?

Bij sterk vervuilde ondergronden is het aan te raden om deze, als het mogelijk is, het oppervlak eerst te reinigen met PK Cleaner of Universol, en hierna afspoelen met schoon water. Na dat de ondergrond goed droog is, kun je deze behandelen met Sikkens Alpha Isoprimer, en als 2 laag te behandelen met Sikkens Alpha Isolux.

Nicotine aanslag verwijderen plafond

Zoals we hierboven al aangeven is het reiningen van de muren en plafonds voor dat je gaat schilderen erg belangrijk. Het is beter om zo min mogelijk vervuiling te hebben voor dat je gaat schilderen. Het reiningen doe je dus met een sterke ontvetter zoals PK Cleaner of Universol. Gebruik geen huis, tuin en keuken reiningingsmiddelen, want daar zitten vaak glansmiddelen en dergelijke in, waardoor er geen optimale hechting ontstaat voor de nieuw aan te brengen verf. Doe volgens voorschrift een scheutjes van de pk cleaner of universol in lauw warm water. Lauw warm water zorgt ervoor dat de ondergrond zich net iets makkelijker laat schoonmaken. Breng het schoonmaakmiddel aan met een spons en zorg dat je de juiste werkhandschoenen draagt. Doe dit wel, want je handen kunnen anders ook behoorlijk uitdrogen. Als je het plafond of de muren hebt schoongemaakt, spoel deze dan even na met schoonwater, ook weer door middel van een spons en lauw warm water. Als de ondergrond droog is, dan kun je de gewenste muur of plafondverf aanbrengen.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Muren en plafonds die sterk vervuild zijn met nicotine

Zie hier het resultaat van isolerende verf op je muur of plafond.

Artikelen bij deze pagina