Hoe vervang ik houtrot?

Houtrot is funest voor schilderwerk, en moet volledig verwijderd worden tot op het gezonde hout voordat je kan schilderen. Dit kan door middel van vrezen of met een multitool (fein) zaag. Hierna kan je de plekken repareren met een geschikt buitenvulmiddel.

Polyfilla en Zusex Houtreparatiemiddelen hebben beide een complete lijn met geschikt producten voor zowel kleine als grote reparaties.

Hoe vervang je houtrot?

Als je houtrot wil gaan vervangen is het belangrijk dat je het houtrot weghaald tot aan het gezonden hout. Het houtwerk mag niet vochtiger zijn dan 17%. Is het hoger? haal dan iets meer houtwerk weg tot het droge hout er is. Vervolgens kun je een van de hier aangegeven houtrotrenovatie systemen toepassen.

Houtrot reparatiemiddelen van Zusex

Zusex is een complete lijn epoxyreparatiemiddelen die al jaren wordt toegepast voor het repareren van houten kozijnen en constructies.  Het Zusex assortiment bestaat uit verschillende reparatieproducten. Elk product heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en inzetgebied, variërend van een snelle reparatie van kleine gaatjes tot een transparante vuller welke ook goed inzetbaar is onder transparant schilderwerk. Hiermee biedt Zusex een totaalpakket van 2-componenten epoxy hout(rot)vullers voor de meest uiteenlopende reparaties aan houten onderdelen zoals kozijnen, ramen, deuren en trappen etcetera. De Zusex producten hebben een bewezen kwaliteit. Mede door het gebruik van moderne hoogwaardige (oplosmiddelvrije) grondstoffen, zijn reparaties blijvend elastisch, ook na tientallen jaren. Zusex biedt de meest innovatieve en moderne houtreparatieproducten voor vrijwel elke in de bouw toegepaste houten ondergronden binnen en buiten. Zusex is de oplossing voor de meest uiteenlopende houtreparaties!

Houtrot vervangen met Polyfilla Pro 

Polyfila Pro is een professionele leverancier van vulmiddelen en plamuren. Polyfilla Pro is een dochteronderneming van Akzo, en wordt gezien als een A merk op gebied van reparatiemiddelen, vulmiddelen en plamuren. Bij Bestelverf verkopen wij het gehele assortiment Polyfilla Pro producten. 

Een vraag over hoe je houtrot vervangt?

Heb je toch nog een vraag of wil je gewoon meer weten over hoe en wat? Stel dan gerust je vraag via ons contactformulier of bel tijdens openingstijden met 020-24 66 000 We helpen je graag verder.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Houtrot herstellen!

De beste producten om houtrot te vervangen zijn van Zusex en van Polyfilla Pro. Als u het houtrot voldoende hebt verwijderd kunt u de gaten of scheuren opvullen met 1 van onderstaande producten.

 

Polyfilla Pro W350 sneldrogend reparatiemiddel

Polyfilla Pro W370 Reparatiemiddel voor grote gaten

Zusex Allround Repair Epoxy reparatiemiddel

 

Artikelen bij deze pagina