Moet ik eerst schuren of schoonmaken als ik ga schilderen?

Moet ik eerst schuren of schoonmaken als ik ga schilderen. Dat is een vraag die vaak gesteld wordt bij ons.Het is beter om eerst alles goed schoon te maken en te ontvetten. Dit kan met Universol. Als je eerst schoonmaakt  schuur je niet het eventuele vuil in de ondergrond. Verder schuurt een schone ondergrond veel mooier en makkelijker. Ook het schuurpapier zit dan minder snel vol met vuil en stof.

Eerst schoonmaken van schilderwerk

Voor het schoonmaken van bestaande verflagen gebruik je een emmer met schoonwater algelengd met Universol. Maak de ondergrond schoon met een professionele werkspons en zorg dat je regelmatig je water met schoonmaakmiddel vervangt, zodat een schone ondergrond ontstaat.

Schuren van oude verflagen

Je kunt na het schoonmaken, als de ondergrond goed droog is, de ondergrond goed schuren. Je kunt met handschuurpapier of met schuurpapier voor de machine de ondergrond schuren. Gebruik goed schuurpapier, met goed schuurpapier kun je niet alleen beter schuren, het gaat ook langer mee.

Hoe lager het het getal hoe grover het schuurpapier is, zo is schuurpapier met korrel 80, ook wel aangegeven met P80, grover dan korrel p120.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Schoonmaakmiddel voor schilderwerk

Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen voor het reinigen van oude verflagen, welke moet je dan kiezen? Het is belangrijk dat je een schoonmaakmiddel hebt dat makkelijk verwerkt en niet hoeft te worden nagespoeld. Als je bijvoorbeeld ammonia neemt, hou er dan rekening mee dat je het ook nog met schoonwater moet naspoelen. Universol en PK cleaner hoef je niet na te spoelen, dit scheelt dus een hoop werk!

De PK Cleaner is sterker, dus uitermate geschikt voor sterk vervuilde ondergronden of als je bijvoorbeeld vloeren voor het schilderwerk moet reinigen.

Wat gebeurt er als u niet goed schoonmaakt of schuurt.

Als de bestaande verflaag niet goed wordt geschuurt of schoongemaakt kan de nieuwe verflaag onthechten. Dit hoeft niet meteen te gebeuren, maar het kan ook na een half jaar gebeuren. De verflaag komt dan alsnog los van de oude laag en kan dan gaan bladderen.

Dus moet ik eerst schuren of schoonmaken als ik ga schilderen?

Duidelijk dus eerst schoonmaken. Allebei is super belangrijk, zowel schuren als schoonmaken. Sla dus geen van beide over. Want voor het beste resultaat en het langste behoud van uw verfsysteem, begint het allemaal bij de basis.

Artikelen bij deze pagina