Systeemverf & schakelverf kopen

Koop eenvoudig schakelverf bij Bestel-verf.nl. We leveren we een zeer uitgebreid assortiment tegen een gunstige prijs. Snel in huis.

Systeemverf of schakelverf kopen

De verf uit ons assortiment wordt in onze eigen kleurmakerij op kleur gemaakt en is vaak uit voorraad leverbaar, waardoor u uw bestelling in veel gevallen al de volgende dag in huis heeft. Bereken het aantal liters dat u nodig heeft, kies de juiste kleur en doorloop het bestelproces. Wilt u advies over de juiste verf? Neem dan contact met ons op.

Systeemverf van bekende merken: o.a. Nelf en Sikkens verf

Bij Bestel-verf.nl vindt u diverse bekende verfmerken, zoals bijvoorbeeld Nelf en Sikkens. Bekijk al onze merken waarmee u de verfklus kunt klaren.

Verfgereedschappen

Naast de verf heeft u natuurlijk schildersgereedschappen nodig om aan de slag te kunnen gaan. We hebben een ruim aanbod aan diverse verfkwasten, verfrollers, schuurmaterialen en nog veel meer!

Voordelen van schakelverf

 • Makkelijk te verwerken
 • In één keer dekkend
 • Geschikt voor een opbouw volgens een één-pot-systeem
 • Uv-bestendig
 • Vochtregulerend

Nadelen van schakelverf

 • Er bestaat geen hoogglans variant van schakelverf
 • Schakelverf is minder geschikt voor binnen, omdat de kleurtinten kunnen vergelen als er te weinig daglicht op schijnt.

Voorbereiding voor schilderen met schakelverf

Ondanks het feit dat u bij het schilderen met schakelverf geen grondverf hoeft te gebruiken, is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan de voorbereiding. Denk hierbij aan het ontvetten van het te schilderen hout. Door het hout grondig te ontvetten, hecht de verf beter waardoor het eindresultaat mooier is. Vaak adviseren we het hout tussen de eerste en twee laag licht op te schuren.

Veelgestelde vragen over schakelverf

Omdat we veel dezelfde vragen krijgen over schakelverf hebben we de meestgestelde vragen hieronder verzameld en voor u beantwoord.

Welke ondergronden zijn geschikt voor schakelverf?

Schakelverf verbindt veel verschillende soorten verf met elkaar, dat betekent echter wel dat u schakelverf niet zomaar op elke ondergrond kunt gebruiken. Ons advies is om schakelverf vooral te gebruiken op nieuw hout of voor renovatiewerkzaamheden.

Wat is het verschil tussen systeemverf en schakelverf?

Niets. Schakelverf en systeemverf zijn hetzelfde. Ze worden ook wel een één-pot-systeem genoemd, wat betekent dat dit type verf zowel een grondverf, voorlak als aflak in één is.

Wat is het verschil tussen normale verf en schakelverf?

Normale verf heeft een waterdichte laag. Schakelverf is vochtregulerend. Hierdoor kunt u er goed mee werken op nieuw hout of hout waar nog vocht in zit.

Hoe breng ik schakelverf aan?

Het aanbrengen van schakelverf is niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat u weet op welke ondergrond u de verf gaat aanbrengen. Bij het aanbrengen van schakelverf op een ondergrond waar al eens op geverfd is, moet u op een aantal dingen letten, we lichten het hieronder aan u toe.

Nieuw hout behandelen met schakelverf

Het aanbrengen van schakelverf op een normale ondergrond gaat als volgt:

 1. Ontvet het hout met een verfreiniger (alleen nodig bij vette houtsoorten)
 2. Grondlaag aanbrengen met schakelverf 
 3. Hout opschuren
 4. Voorlakken aanbrengen met schakelverf
 5. Matteren
 6. Aflak aanbrengen met schakelverf 

Geschilderd hout behandelen met schakelverf

Bij houtwerk waar al verf op zit is het belangrijk om te kijken of deze laag van alkyd- of acrylaathars is. Als dit een ander type verf is, moet u eerst grondig schuren totdat u weer hout ziet. Daarna kunt u drie nieuwe lagen opbouwen met schakelverf.

 1. Ontvet het oppervlak met een verfreiniger en schuur het licht op
 2. Repareer indien nodig kleine oneffenheden
 3. Grond het oppervlak met schakelverf
 4. Laat de verf goed drogen zoals op de verpakking staat
 5. Breng de tweede laag en de aflaklaag aan

Waarom wordt er schakelverf gebruikt?

Systeemverf is populair omdat deze goedkoper is dan andere verfsoorten. Daarnaast is schakelverf vochtregulerend en dat zorgt ervoor dat het hout en de verf zelf in goede conditie blijven.

Persoonlijk advies van Bestel-verf.nl

Heeft u nog vragen of wilt u advies over welke verf u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020-2466000 of mail naar info@bestel-verf.nl. Bekijk ook onze veelgestelde vragen. Misschien staat het antwoord daar al tussen.