Wanneer schilder ik met een kwast, en wanneer gebruik ik een verfroller?

Dit is natuurlijk persoonlijk, maar uiteraard zijn hier tips voor. Als je netjes langs bijvoorbeeld glas moet schilderen (besnijden in schilders jargon) gebruik je sowieso een verfkwast. Verder is het makkelijker om voor kleine oppervlaktes een kwast te gebruiken. Zijn het grotere vlakken zoals bijvoorbeeld vlakke deuren, daklijsten, gevel betimmering e.d. dan is het makkelijker en vooral sneller om een verfroller te gebruiken.

Let er wel op dat je een kwast of roller gebruikt die bij het type verf past. Voor advies hier over kan je uiteraard bij ons terrecht.

Wanneer gebruik ik welke kwast als ik schilder?

Als je met verf op terpentinebasis schildert, gebruik je het beste een patentpuntkwast met varkenshaar of een kwast met kunsthaar. De Meesterhand Gold patentpuntkwast is de ideale kwast voor de Sikkens hoogglans verven. Voor verf op waterbasis is de Meesterhand Aqua verfkwast aan te raden, de Staalmeester verfkwasten zijn voor zowel verf op terpentinebasis als voor verf op waterbasis te gebruiken.

Voor blank lakken is het gebruik van een platte kwast aan te raden, een platte kwast heb je voor synthetische lakken en voor lakken op waterbasis. Voor blanke lakken op terpentinebasis is de Meesterhand Classic platte kwast het meest geschikt.

Als je muurverf aanbrengt kan het handig zijn om ook een kwast te gebruiken, hiermee kun je makkelijk langs het plafond of plinten schilderen, voordat je met de verfroller het geheel invult. Een goed kwast voor muur verf is de Meesterhand Texkwast.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Wanneer gebruik je een verfroller en welke neem je dan?

Net als voor kwasten geldt voor verfrollers eigenlijk hetzelfde, je hebt voor verschillende type verf ook verschillende rollers en ook voor verschillende ondergronden het je andere rollers. Zo heb je voor voor muurverf een heel andere verfroller nodig dan voor een hoogglans verf.

We zullen u hier enkele voorbeelden van geven met daarbij de juiste verfroller.

Welke muurverfroller gebruik ik dan?

Allereerst is bij de keuze van de juiste muurverfroller van belang om te weten met wat voor type muurverf u gaat schilderen, zo is een spacklatex bijvoorbeeld makkelijker verwerkbaar met een verfroller met langere vacht, bijvoorbeeld de Meesterhand muurverfroller voor grove ondergronden.

Voor glad afgewerkte muren wilt u natuurlijk zo min mogelijk rolstructuur terug zien in uw verflaag, dan raden wij de Friess Profin Grey muurverfroller aan, deze geeft weinig tot geen structuur waardoor uw muren wel gespoten lijken. Als u een fixeer of een dunne muurverf verwerkt is het raadzaam om een Meesterhand Microvezelroller te gebruiken.

Welke verfroller gebruik ik bij gronden en afschilderen van deuren en grotere vlakken?

Ook hier geldt dat u eerst moet kijken met wat voor verf u wilt schilderen en of deze voor waterverdunbare verf is of voor terpentine verdunbare verf is. Voor het rollen van van verf op terpentinebasis is de Meesterhand Lakvilt roller ideaal, zowel voor grondverf, zijdeglans als hoogglans verf. Voor het schilderen van verf op waterbasis is de Friess Blue felt uitermate geschikt.

 

Artikelen bij deze pagina