• Sikkens Online Specialist
 • Snelle levering (mits op voorraad)
 • Uitgebreid assortiment
 • Gratis verzending vanaf €100,- euro door heel Nederland

Badkamerverf

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Badkamerverf

Voor het schilderen van de badkamer gebruikt u speciale badkamerverf. Omdat badkamers vochtig zijn, ontstaan er al gauw schimmels. Met badkamerverf beschermt u uw muren en plafond tegen water, waarmee u schimmel voorkomt.

Badkamerverf kopen

Bestel-verf.nl biedt u een ruim assortiment verf voor de badkamer. Of u nu een professionele schilder of een doe-het-zelver-bent, bij ons vindt u de juiste verf! Hierbij profiteert u van diverse voordelen, zoals:

 • Bezorging op dezelfde dag, mits voor 11:00 uur ’s ochtends besteld
 • Bestelt u voor 23:59 uur, dan wordt uw verf morgen bezorgd
 • Gratis bezorging vanaf € 100,-
 • Verf retourneren binnen 7 dagen

Welke verf kan ik gebruiken in de badkamer?

We krijgen regelmatig de vraag: welke verf is het beste te gebruiken in mijn badkamer of douche? In ons assortiment hebben we een groot aantal verfsoorten die u kunt gebruiken voor muren en plafonds in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de kelder. We hebben voor u de beste badkamerverf geselecteerd met een korte toelichting waarom u deze verf het beste kunt gebruiken.

Niet elke muurverf is geschikt

Om een juiste keuze te maken welke verf u voor de badkamer moet kiezen, is het belangrijk om te weten dat niet elke muurverf geschikt is om in de badkamer te gebruiken. Vaak zijn de goedkopere muurverven niet van hoogwaardige kwaliteit en ook niet schimmelwerend.

Waarom moet badkamerverf waterdampdoorlatend zijn?

De damp in een natte ruimte moet goed worden opgenomen in de ondergrond. Als dit niet gebeurt, vormen er druppeltjes: juist deze druppeltjes zijn een voedingsbodem voor schimmels. Daarom is een verf voor in de badkamer open qua structuur, waardoor hij makkelijk vocht opneemt en weer afstaat.

Voorkom schimmel met schimmelwerende badkamerverf

In veel badkamers komt schimmel voor. Dit is ook niet heel gek: de badkamer is de vochtigste plek in huis. De temperatuur loopt er al gauw op tijdens een hete douche of een ontspannend bad. Schimmel ontstaat wanneer de badkamer is voorzien van reguliere muurverf en vocht zich ophoopt. Met speciale badkamerverf voorkomt u schimmels en blijft uw badkamer mooi.

Eigenschappen van badkamerverf

Goede badkamerverf kent de volgende eigenschappen:

 • Goede dekking (hoe minder lagen, hoe sneller klaar met schilderen)
 • Dampopen
 • Leverbaar in alle kleuren
 • Lange levensduur
 • Schimmelwerend

Welk verfmerk kan ik het beste gebruiken?

Er zijn veel verschillende merken, maar hoe weet u nu welke verf u nodig heeft? We adviseren om altijd een A-merk verf te kiezen. De professionele A-merken hebben vaak een verscheidenheid aan duurzame verfsoorten met vele toepassingsgebieden. Bestel-verf.nl levert uitsluitend verf van A- merken, zoals Sikkens, Flexa, Inducoat, Nelf en Drenth. Een muurverf die goed toe te passen is in de badkamer is de Sikkens Alphatex SF.

Verf aanbrengen in de badkamer

Het aanbrengen van verf in de badkamer is niet anders dan verf aanbrengen op een gewone muur of op een plafond. Gebruik wel altijd een goede verfroller en de juiste kwast. We adviseren voor ruwe ondergronden de Meesterhand muurverfroller en de Tex kwast voor muurverf.

Badkamer verf als alternatief voor wandtegels

Het ligt voor de hand om uw badkamer te betegelen met wandtegels, maar steeds vaker kiest men voor badkamerverf. Wanneer u kiest voor verf, dan adviseren we u om een 2 componenten waterdichte verf, zoals de Nylo Topcoat PU/WV te gebruiken. Deze verf brengt u aan nadat u de wanden hebt voorbehandeld. Als u nieuw stucwerk gaat behandelen, adviseren we om eerst de ondergrond te fixeren met een fixeermiddel, zoals de Nelfamur Fixeer. Als die droog is, kunt u de wanden twee keer behandelen met de Nylo Topcoat PU/WV. Zodra de verf droog is, is het noodzakelijk dat u de muren afkit bij de aansluitingen van de vloer en het plafond, zodat er geen water achter de stuc- of verflaag komt.

Onze badkamerverf toppers 

Sikkens Alpha Humitex SF

Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen, schrobvaste, schimmelwerende, gladde muurverf voor vochtige ruimten. Voor het behandelen van wanden en plafonds in vochtige ruimten.

Sikkens Alpha Humitex SF

Inducoat fungi schimmelbestendige muurverf wordt gebruikt op minerale ondergronden in badkamer en andere natte ruimtes.

Sikkens Alpha Humitex SF

Sikkens Alphatex SF is een watergedragen, schrobvaste, waterdampdoorlatende, gladde muurverf voor binnen.