• Groot assortiment
 • Snelle levering*
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

Watergedragen verf

In de webshop van Bestel-verf.nl bestelt u snel en eenvoudig watergedragen verf, oftewel: verf op waterbasis. Kies uit een ruim assortiment watergedragen verf van gerenommeerde merken, zoals Sikkens, Drenth.

Waarom verf op waterbasis kopen bij Bestel-verf.nl

 • Bezorging in de avond wanneer u voor 11:00 uur besteld
 • Bestellingen voor 23:59 uur geplaatst worden morgen bezorgd
 • Gratis verzending bij besteding van meer dan € 100,-
 • 1 week bedenktijd

Schilderen met verf op waterbasis

Voordat u aan de slag gaat met watergedragen verf, is het noodzakelijk dat u de ondergrond goed ontvet. Dit doet u al met een eenvoudige allesreiniger en een natte doek. Vervolgens gaat u het te schilderen oppervlak schuren. Als u een beetje handig bent, kunt u hier een schuurmachine voor gebruiken, maar met de hand schuren kan ook.

Omdat verf op waterbasis sneller droogt dan verf op terpentinebasis, is het belangrijk dat u de verf dik én snel aanbrengt op het oppervlak. Hiermee voorkomt u strepen of kale plekken.

Verven met kwast en verfroller

Met watergedragen verf heeft u een kwast en verfroller nodig. Zorg dat u een kwast gebruikt die weinig verf opneemt, zoals een kwast met gemodificeerde polystervezels. Hiermee brengt u de gemakkelijk de juiste laagdikte aan. Als u een verfroller aanschuift, kies dan een verfroller met kortgeschoren vacht: deze zorgt voor het beste eindresultaat.

Verf op waterbasis aanbrengen

Na de voorbereidingsfase is het tijd om te schilderen. Begin altijd met het verven van de randen en hoeken. Hiervoor gebruikt u een kleine kwast. Wilt u geen overloop tussen uw muren en plafond? Plak de muren en het plafond dan af met afdektape. Hierna kunt u de verf op de muren aanbrengen.

Voordelen van watergedragen verf

Verf op waterbasis, ook wel acrylverf genoemd, kent vele voordelen. Vooral

 • Geurloos
 • Milieuvriendelijk
 • Vergeelt niet
 • Droogt snel

Verschil tussen watergedragen verf en verf op basis van terpentine

Verven met verf op waterbasis is anders dan verven met verf op terpentinebasis: zo schildert u met verf op waterbasis een stuk lichter en droogt de verf sneller. U dient dus sneller en dikker aan te zetten voor een mooi resultaat. Als u gewend bent om te schilderen met verf op terpentinebasis is dit dus een hele andere ervaring.

Geur

Verf op waterbasis is geurloos. Hierdoor wordt deze verf ook binnen toegepast, in plaats van de sterk ruikende verf op terpentinebasis. Het is voor schilders zelf verboden om verf met terpentine – alkydverf – in huis te gebruiken. Naast de sterke geur is de verf ook nog eens slecht voor de gezondheid.

5 feiten over watergedragen verf

Er bestaan veel misverstanden over verf op waterbasis. Om duidelijkheid te creëren zetten we de 5 belangrijkste feiten over watergedragen verf op een rij:

 1. Watergedragen verf is sneller droog
  Het voordeel van verf op waterbasis is de snelle droogtijd. Watergedragen verf is vaak al droog binnen 3 uur.
 2. Kwasten drogen sneller uit bij watergedragen verf
  Watergedragen verf droogt sneller en gaat ook sneller in uw kwasten trekken. Dit hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Zet uw kwasten direct na gebruik in water en u kunt ze daarna weer prima gebruiken.
 3. Een ander woord voor watergedragen verf is acrylverf.
 4. Verf op waterbasis kan het beste worden gebruikt met kwasten met gemodificeerde polyestervezels. Gebruik geen kwasten van varkenshaar. Deze kunnen weer wél worden gebruikt voor alkydharsverf.
 5. Verf op waterbasis blijft lang glanzen. Vaak wordt gedacht dat verf op terpentinebasis meer glanst dan watergedragen verf. Dit klopt deels. In beginsel glanst verf op terpentinebasis meer, maar de glanst neemt na een tijdje af. Verf op waterbasis glanst minder dan alkydharsverf, maar blijft wel een langere tijd glanzen.