• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-

Plafondverf

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.
Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Sikkens Alpha Humitex SF
 • Schimmelwerend
 • Waterdamp doorlatend
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
 • Makkelijk verwerkbaar
Snel leverbaar
Vanaf
€ 99,35 € 82,11
Sikkens Alphatex SF
 • Meest gebruikte binnen muurverf
 • Uitstekende dekking
 • Schrobklasse 1
 • Biobased product
Snel leverbaar
Vanaf
€ 22,18 € 18,33
Sikkens Alpha Primer
 • Dekkende grondlaag
 • Voor binnenmuren
 • Isoleert lichte vervuiling
 • Zeer gemakkelijk te verwerken
Snel leverbaar
Vanaf
€ 39,14 € 32,35
Flexa Creations Voorstrijk
 • Voorstrijkmiddel
 • Geschikt voor zuigende muren
 • Uitstekende hechting
 • Verbruik ca. 10m² per liter
Snel leverbaar
Vanaf
€ 14,62 € 12,08

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Plafondverf

Verf voor het plafond moet aan diverse eisen doen om een mooi resultaat te geven. Waarom u een plafondverf beter kunt gebruiken dan een muurverf leggen wij u dan ook graag uit.

Wat is het verschil tussen plafondverf & muurverf? 

Plafondverf heeft een langere opentijd. Dit houdt in dat de plafondverf langer nat blijft dan een gewone muurverf. Wat is daar het voordeel van ? Indien u een normale muurverf gebruikt voor het plafond, kan dit snel gaan strepen. Hierdoor ontstaan er banen op uw plafond. Banen in het plafond zijn niet mooi een moeilijk te verwijderen. Het is dus van enorm belang dat u een plafondverf gebruikt om dit te voorkomen. Plafondverven drogen langzamer waardoor strepen en banen in het plafond verleden tijd zijn. Een perfect strak resultaat bereikt u dus het beste met een plafondverf. Sikkens Alpha Plafond extreem mat is hier het perfecte voorbeeld van. Deze plafondverf van Sikkens Staat bekend om zijn extreem matte look en lange opentijd. Deze combinatie maakt dat deze verf geschikt is voor alle plafonds. 

Wat heb ik nodig om een strak plafond te krijgen?

Het belangrijkste van deze klus is dat de voorbehandeling goed is en er een verf gebruikt word met een lange opentijd. Is uw plafond nog niet eerder geschilderd? Voorstrijk is dan de eerste stap. Voorstrijk zorgt er namelijk voor dat de ondergrond niet meer zuigt en dit zorgt ervoor dat de plafondverf beter kan vloeien en dus een strakker resultaat geeft. Verder is het belangrijk dat u alles goed afdekt bij het schilderen van uw plafond. Gaat u afplakken op een gevoelige ondergrond zoals behang of schilderwerk waarvan u niet weet hoe dit in het verleden behandeld is? Dan adviseren wij om paarse tape te gebruiken. Los van de producten die u nodig heeft is het belangrijk om op te letten dat het niet te warm is in de ruimte of dat er teveel ventilatie is. Hierdoor droogt verf namelijk sneller als gewilt en dan kan ervoor zorgen drogingsverschillen en dus vlekken in uw plafond.

Hoe schilder ik een spackplafond?

Spackplafond of muren zijn altijd lastig om goed te schilderen, vooral als dit niet eerder behandeld is. Hoe schilder ik spack nu het beste? Dit doet u door eerst te constateren of dit eerder is geschilderd. U kunt dit zien door te kijken hoe verzadigd de muur is. Ziet u donkere puntjes in het spack of lijkt de muur niet verzadigd genoeg? Dan is voorstrijk een must. Hierdoor krijgt u geen zuigingsverschillen op de spackmuur of plafond. Na de voorstrijk zouden wij adviseren om de Sikkens Alpha Plafond Extreem mat of Pastolex Spacklatex te gebruiken. Spackplafond die al geschilderd zijn zouden wij ook adviseren om te behandelen met een van deze twee producten. Spackplafonds moeten altijd geschilderd worden met een roller met een hoog poolhoogte. Hierdoor weet u zeker dat de verf goed in het spack terecht komt. Wij adviseren om hier de Malerstreif roller voor te gebruiken.

Plafondverf in kleur

Plafondverf is te verkrijgen in lichte kleuren. Bestel-verf maakt diverse plafondverven op kleur en allemaal op originele mengmachines. Hierdoor weet u zeker dat de kwaliteit altijd optimaal is. Plafondverf in RAL 9010 is een populaire keuze. Uiteraard hebben wij bij Bestel-verf Diverse plafondverven in RAL 9010. Zo word de Sikkens Alpha Plafond extreem mat RAL 9010 veel gebruikt of de Pastolex Spacklatex in RAL 9010. Naast Plafondverf in RAL 9010 wordt Plafondverf ook vaak toegepast in RAL 9016. Verder kunnen wij nog vele andere kleuren maken in plafondverf. 

Plafondverf Wit

Plafondverf wit is ook een veel toegepast product. Sikkens Plafondverf wit, Pastolex Plafondverf Wit en Koopmans Plafondverf wit zijn te verkrijgen bij Bestel-verf. Plafondverf wit word vaak toegepast in een woning met minder licht om toch een lichte uitstraling te krijgen. Witte plafondverf is voordelig en snel te verkrijgen bij Bestel-verf. Plafondverf wit word direct ingekocht bij de fabrikant waardoor kwaliteit gewaarborgd word. 

Plafondverf badkamer

Plafondverf nodig in de badkamer? Schimmelwerende muurverf is dan de oplossing. Zo is de Sikkens Alpha Humitex SF een van de beste plafondverven voor de badkamer. Zoekt u liever een voordeliger alternatief? Flexa Easycare Badkamer is een goed alternatief. Plafondverf voor de badkamer kunnen wij maken in vele lichte kleuren Zoals RAL 9010, RAL 9016 & RAL 9001. Badkamer plafondverf is snel en voordelig te verkrijgen bij Bestel-verf.

Kan ik plafondverf op de muur gebruiken?

Plafondverf is beschikbaar in diverse kwaliteiten. Bij een muurverf is het vaak van belang dat dit in een Schrobklasse 1 zit. Vele plafondverven hebben deze eigenschap niet. Zoekt u een plafondverf in Schrobklasse 1? Sikkens Alpha plafond extreem mat is hiervoor het product. Deze Plafondverf van Sikkens is dus ook geschikt voor het schilderen van muren. Zo heeft u een product die voor beide kan worden toegepast. Tevens is deze plafondverf van Sikkens de beste plafondverf op de markt. Wilt u geen Sikkens maar toch liever een ander merk? Wij hebben ook de beste plafondverf van Pastolex en de beste plafondverf van Koopmans.