• Groot assortiment
  • Snelle levering*
  • Scherpste online prijzen
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
ClimateCoating

ClimateCoating

Geen producten gevonden voor deze selectie.

ClimateCoating is een soort geavanceerde coatingtechnologie die is ontworpen om de energie-efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. ClimateCoating-producten worden zowel voor buiten- als binnen toepassingen gebruikt op verschillende oppervlakken, zoals muren, daken en gevels. 

Belangrijke Kenmerken van ClimateCoating

Thermische Isolatie: ClimateCoating-producten hebben thermisch reflecterende eigenschappen die helpen de warmteabsorptie in de zomer en het warmteverlies in de winter te verminderen. Dit draagt bij aan het handhaven van een stabiele binnentemperatuur, wat leidt tot energiebesparing op verwarming en koeling.

Ademend Vermogen: Deze coatings zijn ademend, waardoor vocht uit het bouwmateriaal kan ontsnappen terwijl waterinfiltratie wordt voorkomen. Dit helpt schimmelvorming en structurele schade door opgesloten vocht te voorkomen.

Duurzaamheid en Flexibiliteit: ClimateCoating staat bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het kan extreme weersomstandigheden, UV-straling en mechanische spanningen weerstaan zonder te barsten of te bladderen. De flexibiliteit van de coating stelt het in staat om de natuurlijke uitzetting en krimp van bouwmaterialen op te vangen.

Milieuvriendelijk: De producten zijn milieuvriendelijk, met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS). Ze zijn op waterbasis en bevatten geen schadelijke chemicaliën, waardoor ze veilig zijn voor zowel het milieu als de bewoners van het gebouw.

Reflecterende Eigenschappen: De reflecterende eigenschappen van de coating verminderen het hitte-eiland-effect in stedelijke gebieden door zonnestraling te reflecteren. Dit kan helpen de omgevingstemperatuur te verlagen en het totale energieverbruik van een stad te verminderen.

Veelzijdigheid: ClimateCoating kan worden aangebracht op een breed scala aan oppervlakken, waaronder beton, baksteen, hout en metaal. 

Climate Coatings toepassingen

Buitenmuren: Verbeterde thermische isolatie en bescherming tegen verwering.

Daken: Verhoogt de energie-efficiëntie door zonnestraling te reflecteren.

Binnenmuren: Reguleert de binnentemperatuur en voorkomt schimmelvorming.

Voordelen

Energiebesparing: Verminderd energieverbruik voor verwarming en koeling, wat leidt tot lagere energierekeningen.

Verhoogd Comfort: Stabielere binnentemperaturen dragen bij aan een comfortabelere leef- of werkomgeving.

Langdurige Bescherming: Verlengt de levensduur van bouwmaterialen door ze te beschermen tegen milieuschade.

Duurzaamheid: Draagt bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk van gebouwen en bevordert duurzame bouwpraktijken.