• Grootste Sikkens assortiment
  • Snelle levering *
  • Scherpste online prijzen
  • Gratis verzending vanaf € 100,-

Alles over grondverf

Grondverf vormt de ondergrond voor alle aflak, of het nu om verf voor op hout, metaal of kunststof gaat. Door de ondergrond voor te schilderen met grondverf, beschermt u de ondergrond optimaal, de afwerklaag hecht hierdoor beter en krijgt u een mooier eindresultaat met een goede en egale dekking. Voor hout wordt de onderlaag meestal grondverf genoemd, voor metaal en kunststof wordt meestal het woord primer gebruikt. Uiteindelijk doet grondverf en primer hetzelfde, het zorgt voor een betere hechting op verschilende ondergronden.

Welke grondverf zal ik gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te bekijken wat en waar u wilt schilderen, zo gebruik je voor het gronden van houtwerk een andere grondverf dan het primeren van metaal, ook is het belangrijk om te bekijken of u binnen of buitenshuis gaat schilderen. Voor het schilderen van houtwerk gebruikt u een grondverf met specifieke eigenschappen voor op hout, gebruik hiervoor voor buiten schilderwerk Sikkens Rubbol Primer of Drenth grondlak, voor binnen schilderwerk gebruik je de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer of de Sikkens Rubbol BL Primer. 

Voor het gronden van staalwerk buitenshuis kun je de Sikkens Redox AK Primer gebruiken, deze primer hecht goed en is roestwerend, voor binnenshuis kun je de Sikkens Redox BL Multiprimer gebruiken, een watergedragen primer. Om harde kunststof te schilderen gebruik je een hechtprimer om zo een zeer goede hechting te hebben op de ondergrond. Buitenshuis kun je de Sudwest Allgrund gebruiken om kunststof te primeren en binnenshuis de Sudwest Acryl Allgrund. De Sudwest Allgrund kun je ook voor staalwerk gebruiken.

Wat is het verschil grondverf op waterbasis en terpentineverdunbaar?

Het grootste en makkelijkste te onhouden verschil tussen grondverf op waterbasis en grondverf op terpentinebasis is dat grondverf op waterbasis over het algemeen voor binnen wordt gebruikt en grondverf op terpentinebasis meestal buitenshuis. Grondverf op terpentinebasis kunt u wel binnen gebruiken, maar dan moet deze ook met een aflak op terpentinebasis worden afgelakt, echter verf op terpentinenasis vergeelt binnenshuis, daarom adviseren wij u om binnenshuis watergedragen verven te gebruiken.

 

Grondverf van bekende merken!

Sikkens Rubbol Primer

Top grondverf voor op nieuw houtwerk en bestaande verflagen, buiten toepasbaar.


Sikkens Rubbol BL Primer

Sikkens grondverf voor binnen gebruik. Voor houtwerk en over bestaande verlagen