• Groot assortiment
 • Snelle levering*
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 50,-

ClimateCoating ThermoPlus

Waardering:
0% of 100
€ 125,30 € 103,55
Geselecteerde kleur
Aangepaste kleur
Aantal
Wat is je oppervlakte?

Productomschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating ThermoPlus is een zeer effectieve afwerking van binnenwanden en plafonds. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals temperatuur, vocht en akoestiek. Het metGreenguard gold gecertificeerde keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle kleuren. ThermoPlus heeft een zeer matte uitstraling.

ThermoPlus is geschikt voor vrijwel alle ondergronden binnenshuis zoals behang, intact zijnde oude latex-verflagen, nieuw en oud pleisterwerk, gipsplaat, beton, metaal, hout, kunststof, textiel, tapijt, etc. De bijzondere samenstelling reflecteert warmte, biedt vochtregulerende voordelen en minimaliseert warmtebruggen.
In geval van nicotine-aanslag zal de ondergrond eerst voorbehandeld moeten worden met speciale, isolerende verf.

Eigenschappen ClimateCoating ThermoPlus

 • Warmtereflecterend
 • Dampdoorlaatbaar
 • Comfortverhogend
 • Vuil- en nicotineafstotend
 • Akoestiek verbeterend
 • Vochtregulerend
 • Zeer kleurecht, mat
 • Elastisch
 • Vrijwel emissieloos (d.w.z. geschikt voor mensen met allergiën)

ThermoPlus temperatuurregulerend

Het keramische filter op wanden en plafond reflecteert een substantieel deel van de warmte waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een aanzienlijk deel van de warmte in het interieur aanwezig en dat scheelt minimaal 10% op de stookkosten. De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmteafgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95 d.w.z. 95% van de warmte wordt doorgegeven aan de muur (naar buiten). ThermoPlus is met een emissiviteit van 0,7 een zgn. ‘low-emission’ product: 70% van de niet-gereflecteerde
warmte wordt doorgegeven en 30% blijft aanwezig in het keramische filter.

Vochtregulerend muurverf

Het keramische filter compenseert een (te) hoge luchtvochtigheid door waterdamp tijdelijk op te slaan in het filter. Bij een verlaging van de luchtvochtigheid, door bijvoorbeeld ventilatie, geeft ClimateCoating ThermoPlus de waterdamp weer terug aan de ruimte. Hierbij reguleert het filter de relatieve luchtvochtigheid rond de 55%. Door deze vochtregulerende werking wordt mogelijke
condensvorming op de wand geminimaliseerd en het comfort verbeterd.

Akoestiek verbeterend verf

ClimateCoating producten hebben vanwege het keramische filter een positief effect op de ruimtelijke akoestiek. De microscopisch kleine bolletjes in het keramische filter zorgen voor een diffuse reflectie van de geluidsgolven waardoor schelle, hoge tonen worden verminderd en alles wat je zegt ‘warmer’ klinkt. Ook voor geluiddempende materialen zoals systeemplafonds kan ThermoPlus worden ingezet, met inachtneming van bepaalde voorwaarden.

Verwerking

ClimateCoating laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan met een vachtroller of met een verfspuitmachine. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint. Het theoretisch verbruik van ClimateCoating ligt bij 1 liter voor 6 m2. Om alle bijzondere eigenschappen van dit keramische filter tot haar recht te laten komen, adviseren wij je om 2 lagen aan te brengen.

Meer informatie
Valt in de categorieMuurverf voor binnen
MerkClimate Coating
AfwerkingMat
Binnen / buitenBinnen
DekkingDekkend
Leverbaar inWit en kleur
Verkrijgbaar in5 liter - 12,5 liter
Ondergrond Muren
Basis BindmiddelAcryl
Type verdunningWaterverdunbaar
SchrobvastheidSchrobklasse 1
Verwerkingstemperatuur Tussen de 10°C en 30 °C
Aan te brengen met Kwast, Roller, Spuit
Voor gebruik Goed doorroeren
OverschilderbaarNa circa 4 uur
Rendement in m2 per liter6
LevertijdLeverbaar na 1 a 2 werkdagen
Reviews
Schrijf een review
U plaatst een review over:ClimateCoating ThermoPlus
Uw waardering