• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-
Sika

Sika

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.
Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Sika is een wereldwijd opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in de chemische en bouwsector. Het bedrijf, opgericht in 1910 door Kaspar Winkler in Zwitserland, heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige producten en systemen die worden gebruikt in de bouw- en industriebranche. Sika's productportfolio omvat oplossingen voor het afdichten, verlijmen, dempen, versterken en beschermen van constructies in zowel de bouwsector als de productie-industrie.

Historie en Ontwikkeling

 • Oprichting en Beginjaren: Sika werd opgericht door Kaspar Winkler, die de naam Sika bedacht voor zijn eerste product, een waterdichtingsmiddel voor mortel. Dit product werd een groot succes en legde de basis voor het wereldwijde succes van het bedrijf.
 • Internationale Uitbreiding: In de jaren '20 en '30 begon Sika internationaal uit te breiden. Het bedrijf opende dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en Azië, waarmee het zijn wereldwijde aanwezigheid versterkte.

Producten en Oplossingen

Sika biedt een breed scala aan producten en oplossingen, waaronder:

 • Waterdichting: Oplossingen voor de waterdichting van ondergrondse constructies, daken, en waterreservoirs.
 • Beton: Toeslagstoffen voor beton om de duurzaamheid, verwerkbaarheid, en sterkte te verbeteren.
 • Vloersystemen: Hoogwaardige vloersystemen voor industriële, commerciële en residentiële toepassingen.
 • Verlijming en Afdichting: Oplossingen voor verlijming en afdichting in de bouw en industrie, zoals constructieafdichtingsmiddelen en elastische lijmen.
 • Versterking en Bescherming: Systemen voor het versterken en beschermen van betonstructuren, waaronder corrosiebescherming en structurele versterking.
 • Industriële Producten: Speciale producten voor de auto-industrie, zoals lijmen en afdichtingsmiddelen voor de fabricage van voertuigen.

Innovatie en Onderzoek

Sika staat bekend om zijn sterke focus op innovatie en onderzoek. Het bedrijf investeert aanzienlijk in R&D om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande oplossingen te verbeteren. Sika werkt nauw samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan specifieke behoeften en eisen.

Duurzaamheid

Sika zet zich in voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar om milieuvriendelijke producten te ontwikkelen en processen te implementeren die de ecologische voetafdruk verminderen. Sika richt zich op duurzame bouwpraktijken en draagt bij aan energie-efficiëntie en de vermindering van CO2-uitstoot.

Wereldwijde Aanwezigheid

Sika heeft dochterondernemingen in meer dan 100 landen en meer dan 300 fabrieken wereldwijd. Dit uitgebreide netwerk stelt het bedrijf in staat om dicht bij zijn klanten te staan en snel te reageren op hun behoeften.

Reputatie en Kwaliteit

Sika heeft een sterke reputatie opgebouwd voor zijn hoogwaardige producten en klantgerichte aanpak. Het bedrijf staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame oplossingen die bijdragen aan de levensduur en prestaties van constructies en producten in verschillende industrieën.