• Grootste Sikkens assortiment
  • Snelle levering *
  • Scherpste online prijzen
  • Gratis verzending vanaf € 100,-

Schoolbordverf

Als u op zoek bent naar schoolbordverf, dan bent u aan het juiste adres bij specialist Bestel-verf.nl. Dankzij ons ruime aanbod en aantrekkelijke prijzen slaagt u bij ons ongetwijfeld. Ook bent u verzekerd van snelle levering en betaalt u geen verzendkosten bij bestellingen boven de € 100,-. Koop uw schoolbordverf direct online of neem contact op voor persoonlijk advies of meer informatie.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.
Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste verf?

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wat is schoolbordverf?

Schoolbordverf: u heeft er vast wel eens van gehoord, maar wat is het eigenlijk precies? Schoolbordverf is een muurverf waarmee u zelf een schoolbord kunt nabootsen. Dit kan op diverse ondergronden en bovendien bepaalt u zelf de maat en de vorm. U kunt het op de muur van de slaapkamer gebruiken, maar ook in de keuken, de gang of de toiletruimte. Zo verandert u met schoolbordverf elke wand binnen een mum van tijd in een megagroot schoolbord!

Schoolbordverf op de muur

Er is niets zo leuk voor kinderen als heerlijk op de muur mogen kliederen. Dit is geen enkel probleem als u eerst een paar likjes schoolbordverf aanbrengt. Vervolgens kunnen ze lekker aan de slag met witte of gekleurde krijtjes om mooie kunstwerkjes te maken. U zult versteld staan van het gezellige effect die de wandtekeningen creëren. Maar er zijn veel meer mogelijkheden met deze verfsoort.

Schoolbordverf biedt tal van mogelijkheden

Gaat u schoolbordverf kopen? Dan is het goed om te weten dat de verf geschikt is voor diverse oppervlakken. Denk naast de wanden in uw woning aan houten oppervlakken, zoals kasten, deuren, tafels of keukenkastjes. U noteert zo bijvoorbeeld heel simpel uw boodschappenlijstje of takenlijst op de keukenmuur. Ook tijdens het brainstormen op kantoor is het een creatieve oplossing. Of u schrijft uw favoriete lijfspreuk op de muur van uw slaapkamer. De mogelijkheden zijn haast eindeloos!

Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere verfsoorten?

Het gebruik van verf om een schoolbord op de muur te maken, brengt een aantal voordelen met zich mee. Het unieke van deze verf is natuurlijk dat u er met krijt op kunt werken en dat het krijt heel simpel weer te verwijderen is. Daarnaast is het niet alleen gemakkelijk aan te brengen, maar verft u ook eenvoudig over bestaande verf heen. En een laatste pluspunt van schoolbordverf op de muur is dat het niet afbladdert en dus lang mooi blijft.

Schoolbordverf kleuren

Wist u dat schoolbordverf in verschillende kleuren verkrijgbaar is? Kies bijvoorbeeld voor een industriële look met een prachtige grijstint. Naast grijze schoolbordverf zijn ook witte en vooral zwarte schoolbordverf heel gebruikelijk. En heeft u liever een wat unieker kleurtje, zoals groene schoolbordverf of blauwe schoolbordverf, dan kan dit natuurlijk ook.

Schoolbordverf op de muur aanbrengen: hoe gaat dat?

Als u schoolbordverf op de muur wilt aanbrengen, is het allereerst handig om te bedenken hoe groot het schoolbord moet worden. Gaat u bijvoorbeeld de hele muur gebruiken of kiest u voor een groot vlak? Heeft u slechts een gedeelte van de muur nodig, dan is het altijd praktisch om het stuk dat niet beschilderd moet worden af te dekken. Als het oppervlak schoongemaakt en ontvet is, is het de hoogste tijd om te beginnen. Breng eerst een laag voorstrijk aan met een roller en behandel de randen met een kwast. Roer daarna de verf goed door en gebruik een verfkwast of verfroller om de verf aan te brengen. Klaar? Dan heeft de verf zo’n zes uur nodig om te drogen. Na het verstrijken van deze zes uur is het tijd voor de tweede laag verf. Maar eerst kunt u het vlak nog even licht opschuren en stofvrij maken. Hierna brengt u de tweede laag verf aan.

Schoolbordverf droogtijd en andere weetjes

Wellicht goed om te weten: met een kleine verfroller werkt u het fijnste. Bij het aanbrengen van de verf maakt u banen van boven naar beneden en van links naar rechts. Vervolgens kunt u nogmaals in verticale richting narollen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de verf het beste dekt. Hou tijdens het schilderen in gedachten dat de verf snel droogt, dus wacht tussendoor niet te lang. Uiteindelijk heeft de schoolbordverf een droogtijd van minstens 48 uur nodig, voordat iedereen los kan gaan met de krijtjes.

Schoolbordverf merken

In ons aanbod hebben we onder meer schoolbordverf van het merk Koopmans. Op deze goed dekkende verf kan perfect met krijt geschreven worden. De zwarte kleur brengt rust in uw interieur en het matte effect van de verf zorgt voor een realistisch schoolbordidee. Tot slot is deze verf heel eenvoudig met een roller of kwast aan te brengen.

Verschil krijtverf en schoolbordverf

Een vraag die we vaak krijgen is: “Wat is het verschil tussen krijtverf en schoolbordverf?”. Anders dan de naam doet vermoeden, kunt u op krijtverf niet krijten. Krijtverf is op waterbasis en bevat meer krijt dan andere verfsoorten. Schoolbordverf op de muur laat zich het beste omschrijven als een matte verf die een harde toplaag heeft. En op dit type verf kunt u dus wel krijten.

Schoolbordverf kopen

Schoolbordverf kopen doet u eenvoudig, snel en voordelig op Bestel-verf.nl. Dankzij de jarenlange ervaring van onze specialisten kunt u bovendien altijd bij ons terecht met al uw vragen. Als u hulp of persoonlijk advies nodig heeft, bereikt u ons via 020 – 24 66 000 of info@bestel-verf.nl.