• Groot assortiment
  • Snelle levering*
  • Scherpste online prijzen
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Wat voor kleur is wit, en wat voor kleur is RAL 9010?

Wit is ook echt helemaal wit, dit heeft geen kleurnummer. Lichter als wit word het niet. RAL 9010 is een veel gebruikte lichte kleur dit vaak word verward met wit. Echter is RAL 9010 een mengkleur waarbij er een klein beetje mengpasta in witte verf word gemengd.

Over kleur valt te twisten, maar dan wel met verstand van zaken. Mocht u hier verder vragen over hebben neem dat gerust contact met ons op. Hier vind u een link voor verschillende kleurenwaaiers.

RAL 9010 verf bestellen!

Bij Bestel-verf.nl hebben wij vele soorten verf van vele bekende verfmerken. Bijna al deze producten zijn te leveren in RAL 9010. Dus of je nu je kozijnen buiten wilt schilderen of je vloer binnen, het is allemaal leverbaar in RAL 9010. Deze kleur wordt het vaakst toegepast bij schilderwerk. Dit komt omdat deze kleur goed te combineren valt met bijna alle andere kleuren uit verschillende kleurenwaaiers.

Een mooi product, voor buiten schilderwerk, wat veel in RAL 9010 wordt geleverd is de Sikkens Rubbol SB. Deze verf heeft een fraaie hoogglans en beschermd uw houtwerk voor jaren. Voor muren binnenshuis wordt vaak de Sikkens Alpha Projecttex gebruikt, omdat deze een goede prijs kwaliteietsverhouding heeft en ook nog eens makkelijk aan te brengen is.

De beste en meest gebruikte kleur

Wit is maar wit en vaak gaat dat ook vervelen naar verloop van tijd. Daarom wordt vaak voor Ral 9010 gekozen, net geen wit maar ook niet te creme en ook nog eens goed te combineren. Buiten de verven die wij verkopen gebruiken andere leveranciers ook vaak ral kleuren denk dan bijvoorbeeld aan de leverancier van hekwerken, trappen, gordijnen en vele andere. Kortom met RAL 9010 kunt u alle kanten op. Heb je meer vragen over deze kleur mail dan gerust met ons : info@bestel-verf.nl 

RAL 9010 Zuiver wit

Omdat de RAL benaming voor RAL 9010 zuiver wit is zijn hier nogal eens wat misverstanden over. De RAL9010 is echt wel een kleur, wel een zeer lichte , maar toch echt kleur. Als u helemaal wit wilt dan moet u ook echt wit bestellen. Wilt u toch liever van wit af maar vindt u RAL9010 toch iets te creme, dan adviseren wij u RAL 9016 of RAL 9003. Deze kleuren zitten net iets tussen wit en 9010 in.

Wit en zwart zijn geen kleuren

Maar wat zijn het dan wel? En waarom zijn het eigenlijk geen kleuren?

Kleur is een eigenschap van licht die wordt bepaald door de samenstelling van de verschillende golflengtes waaruit dat licht bestaat. Een voorwerp dat alle golflengten volledig weerkaatst, wordt wit genoemd, een oppervlak dat alle golflengten volledig absorbeert, wordt zwart genoemd,. Een mooi voorbeeld is dat zwarte kleding vaak warm aanvoelt als de zon er op schijnt, terwijl witte kleding dan vaak juist koeler is.

Producten in RAL 9010

Zoals we al aangaven is ral 9010 in heel veel producten leverbaar. We laten hier enkele voorbeelden zien.

Sikkens Rubbol XD High Gloss (Super hoogwaardig hoogglans verf voor houtwerk buiten)

Drenth AQX Satin (Zijdeglans verf voor binnen die niet vergeelt en makkelijk aan te brengen is).