• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-

Sikkens Rubbol XD High Gloss

Waardering:
100% of 100
Snelle levering
Nog %1 beschikbaar
€ 37,23 € 30,77 € 59,57
Korting
Geselecteerde kleur
Aangepaste kleur

Hoeveel m2 (vierkante meter) wilt u beschilderen?

15 m2 per liter
0
0
Het benodigd aantal is voor 1 laag.

Productbeschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is de top hoogglans verf van Sikkens. De Sikkens Rubbol XD High Gloss bied een extreme duurzaamheid voor al uw buiten schilderwerk. Met de juiste voorbehandeling en applicatie kan een levensduur van acht tot tien jaar behaald worden. De Sikkens XD High gloss is de mooiste hoogglans verf voor buiten.

✓ Sikkens Rubbol XD High Gloss Plus punten

 • Duurzaam door lange levensbehoud
 • Zeer hoge aanvangsglans en tot 40% beter glansbehoud
 • Prettig verwerkbaar
 • Glansgarantie tot wel 8-10 jaar
 • Optimale bescherming tegen UV
 • Hoge dekkracht
 • Extreem weerbestendig
 • Maximaal onderhoudsvrij
 • Beste hoogglans verf voor buiten op ramen, deuren, kozijnen en daklijsten

Waarop kan ik Sikkens Rubbol XD High Gloss gebruiken?

De Rubbol XD Hoogglans van Sikkens kan op vele soorten ondergrond worden geschildert, mits de goede grondverf of primer wordt gebruikt. Voor ondergronden die in het verleden al eens zijn geschildert heb je vaak niet een specifieke grondverf of primer nodig, maar heb je kaal onbehandeld hout, kunststof of staal dan moet je echt wel de juiste primer gebruiken voor de beste hechting en het mooiste eindresultaat. 

Sikkens Rubbol XD High Gloss op hout
Sikkens Rubbol XD High Gloss op staal of aluminium
Sikkens Rubbol XD High Gloss op kunststof
Sikkens Rubbol XD High Gloss op bestaande verflagen

Sikkens Rubbol XD High Gloss op Hout

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een van de meest gebruikte buitenverven voor op hout. Indien uw houtwerk nog niet geschilderd is of als u kale plekken heeft op het hout, zouden wij adviseren om dit eerst te gronden met Sikkens Rubbol Primer. Deze primer van Sikkens heeft een uitstekende hechting op hout en is dus het begin van een mooi schilder resultaat. Naast het gronden van uw hout is het ook belangrijk dat u het hout goed opschuurd en schoonmaakt. Indien het houtwerk er goed uitziet zouden wij adviseren om te schuren met Korrel P120 voor dat u gaat gronden. Na de grondverf kunt u het beste schuren met P240. Ziet uw houtwerk er wat slechter uit ? of is het houtwerk niet egaal ? neem dan contact op met een van onze specialisten, zodat u het beste schuurpapier gebruikt. Polyfilla S600 is het beste schoonmaakmiddel voor het Sikkens Rubbol systeem.

Kan Sikkens Rubbol XD High Gloss ook op Staal of Aluminium

Staal of aluminium schilderen is vaak lastig omdat dit zeer gladde ondergronden zijn en dus de verf moeilijkere hierop hecht. Sikkens Redox AK Primer is hiervoor de oplossing. Door deze  primer van Sikkens toe te passen krijgt u een uitstekende hechtlaag waar de Sikkens Rubbol XD Hoogglans perfect overheen kan. Deze primer van Sikkens is de beste keuze als het gaat om gronden van staal of aluminium buiten. Wij zouden adviseren om egaal staal te schuren voor de grondverf met Korrel P180 , en na de grondverf met P240. Naast het schuren is het natuurlijk ook van belang dat er van te voren goed word schoongemaakt, hiervoor kunt u Polyfilla S600 gebruiken. Ook is het belangrijk dat alle aanwezige roestvorming eerst grondig wordt verwijderd, dit kunt u doen door te schuren of met een staalborstel de stalen ondergrond te bewerken. Heeft u verder andere vragen voor het behandelen van staal buiten? bel ons dan op 020-24 66 000

Sikkens Rubbol XD High Gloss op kunststof

Deze verf kan ook worden toegepast op harde kunststof. Sikkens Rubbol XD kan alleen niet direct worden toegepast op kunststof, gebruik hiervoor eerst een sudwest Allgrund. Werk na droging de Sudwest allgrund af met 2 lagen Sikkens Rubbol XD High Gloss. Heeft u verder andere vragen voor het behandel van kunststof buiten? Neem dan contact op met een van onze verfspecialisten.

Rubbol XD op bestaande verflagen

Het gebeurd regelmatig dat het huidige schilderwerk goed intact is maar lichte schade heeft of toe is aan een opfrisbeurt. Moet er dan ook gegrond worden? Het antwoord is ja liever wel. Ook als de huidige oude verflaag nog goed in tact is is het toch raadzaam om een grondverf te gebruiken, grondverf is namelijk de basis voor een goed dekkend en hechtend verfsysteem. Gaat u van een lichte naar een donkere kleur of andersom, dan moet u zeker een grondverf gebruiken. Grondverf dekt namelijk beter waardoor u dit minder vaak hoeft te schilderen. Voor het schilderen van bestaande lagen zouden wij wel adviseren dit goed te schuren met P240 en goed schoon te maken. Dit is extra belangrijk voor een optimaal eindresultaat.

Sikkens Rubbol XD High gloss op kleur

Sikkens Rubbol Xd high Gloss kan in vele kleuren worden gemaakt. Deze extreem hoogwaardige glansverf wordt veel in RAL 9010 gebruikt. Sikkens Rubbol XD is natuurlijk niet alleen verkrijgbaar in RAL kleuren maar wordt ook veel in Sikkens en NCS kleuren gemengd. Uiteraard kunnen er naast deze kleuren ook nog vele andere kleuren worden toegepast in de Sikkens Rubbol XD High Gloss zoals Flexa, Histor, Wijzonol , Sigma en nog vele andere kleuren. Mocht uw kleur nou niet zichtbaar zijn in onze kleurenkiezer? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Heb je een blik besteld en ga je aan de slag, vergeet dan niet het kleurnummer te noteren voor een volgend keer als je weer aan de slag gaat.

Sikkens Rubbol XD High Gloss hoogglans aanbieding

Sikkens Rubbol XD High Gloss is bij Bestel-verf altijd in de aanbieding. Wij bieden dit product van Sikkens aan onder een eerlijke prijs en willen hiermee iedereen goed kunnen helpen. Dit is geen tijdelijke aanbieding maar een aanbieding voor altijd. Hierdoor betaald u altijd het juiste bedrag voor de Sikkens Rubbol hoogglans verven. Heeft u vragen over de prijs of het product? Bel ons dan via 020 - 24 66 000.

Sikkens Rubbol XD High Gloss  in 500 ml, 1 liter en 2,5 liter

Door de veelzijdigheid van deze high gloss verf kun je de Sikkens Rubbol XD High Gloss voor bijna elke verfklus buiten gebruiken. Of je nu de buitendeuren, de kozijnen, de boeiboorden en daklijsten of het stalen hek wil schilderen. Met Sikkens Rubbol XD Gloss weet je zeker dat je voor lange tijd de ondergrond beschermd tegen alle weersinvloeden. Door te kiezen voor Sikkens XD Gloss kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Mede daarom is een Sikkens Rubbol XD Gloss in een 500 ml, 1 liter en 2,5 liter verpakking verkrijgbaar. Ben je klaar met de klus en heb je nog een beetje verf over? Geen probleem, giet het beetje wat je nog over hebt in een glazen potje of in een schoon leeg blik. Sluit het glazenpotje of het blik wel goed af zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf uitdroogt.

Sikkens Rubbol hoogglans verf producten

Wilt u liever toch een andere hoogglans verf? geen probleem! Sikkens heeft in de hoogglans verven nog vele andere hoogwaardige producten. Zo heb je de Sikkens Rubbol SB, Sikkens Rubbol AZ, Sikkens Rubbol Express High Gloss, Sikkens Rubbol Finura High Gloss en de Sikkens Rubbol BL Endurance High Gloss. Deze Rubbol producten hebben allemaal specifieke eigenschappen en kwaliteiten. zo kunt u een mooie keuze maken met juiste hoogglans verf die bij uw project past. Sikkens Rubbol hoogglans verven zijn de beste producten voor buiten toepassing.

Geschikte kwasten en rollers voor Sikkens Rubbol XD Hoogglans verf

Naast de kwaliteit van de verf is het ook zeer belangrijk dat u de juiste kwasten en rollers gebruikt bij de verf. Bij elk product is dit anders en dat heeft te maken met een aantal factoren. Hoe dik moet de verf worden aangebracht? Hoe snel droogt de verf? aan de hand van deze vragen word een geschikte roller en kwast gekozen. Sikkens Rubbol XD High Gloss is een terpentine verdunbare hoogglans verf voor buiten. Hiervoor wordt een gold kwast en een lakviltroller voor aangeraden.

Sikkens Rubbol Extreem goede buitenverf

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is niet geschikt om binnen mee te schilderen, de verf zal dan namelijk sneller vergelen. Wilt u binnen hoogglans verf gebruiken, dan adviseren wij u de Rubbol Finura high Gloss of beter nog de Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss.

Sikkens Rubbol verf kopen

Alle Sikkens Rubbol producten zijn verkrijgbaar bij Bestel-verf. Sikkens Rubbol is bij Bestel-verf altijd scherp geprijst en snel leverbaar. Bestel-verf is hiernaast ook een van de Sikkens Online Specialisten. Hierdoor heeft u naast de prijs en snelle levering, ook nog eens de producten direct bij Sikkens vandaan en word dit alleen op origenele mengmachine op kleur gemaakt. Dit bied langer kleurbehoud en een betere duurzaamheid van het product. Koopt u Sikkens dus vooral bij een online Sikkens Specialist zoals bij ons!  

✓ Uit voorraad leverbaar ✓ Snelle levering ✓ In wit en kleur ✓ Super voordelig

Kenmerken Sikkens Rubbol XD High Gloss

Situatie : Buiten
Glansgraad : Hoogglans
Te gebruiken op : Bestaande oude verflagen, hout (gegrond) metaal (geprimerd), kunststof (geprimerd)
Verdunnen : Niet verdunnen
Dekking : Dekkend
Verkrijgbaar in : Wit en kleur
Verpakking : 500 ml, 1 en 2,5 liter
Gebruiksklaar : Ja
Aanbrengen met : Kwast, roller, verfspuit
Verwerkingstemperatuur : 5 tot 30 graden
Specifieke kenmerken : Zeer duurzaam, lange levensduur extreem hoge glans
Droogtijden : Stofdroog na 3 uur, Overschilderbaar na 18 uur
Voor gebruik : Goed door roeren en lees de productomschrijving goed
Tijdens gebruik : Niet in de volle zon werken en niet bij te koud of te warme temperatuur verwerken
Valt in de catagorie : Verf voor buiten
Merk : Sikkens
 

Gevaar

H226 - Ontvlambare vloeistof en damp.

Geen signaalwoord

H412 - Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen

P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie

P210 - Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken.

P233 - In goed gesloten verpakking bewaren.

P235 - Koel bewaren.

P262 - Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie

P304+P340 - NA INADEMING: De persoon in de frisse lucht brengen en ervoor zorgen dat deze gemakkelijk kan ademen.

P312 - Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering

P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Welke grondverf of primer heb ik nodig?

 

Als je op hout gaat schilderen 

 

Als je op staal of ijzer gaat schilderen 

 • Kaal staal : Sikkens Redox AK primer 2 lagen en Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag

 

Als je op aluminium, verzinkt staal of koper gaat schilderen

 • Kale ondergrond : Sikkens Redox AC multiprimer 2 lagen en Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag

 

Als je op hard kunststof gaat schilderen

 • Kaal kunststof : Sikkens Redox AC multiprimer 1 lagen en Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag

Tip

Je kan de Sikkens Redox AC multiprimer en de Sikkens Redox AK primer ook vervangen door de Sudwest Allgrund

 

Welke kwast kan je het best gebruiken?

Voor het makkelijkste de Sikkens Rubbol XD High gloss te verwerken en voor het mooiste eindresultaat, adviseren wij je om de Gold kwast te gebruiken.

Welke roller kan ik het beste gebruiken

De Lakviltroller gebruik je voor het simpel aanbrengen van de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Handig als je de lakviltroller gebruik is om ook meteen verfbeugel en een verfbakje te gebruiken.

Wat zijn de alternatieven?

Sikkens Rubbol XD is een hoogwaardige hoogglans verf en behoort tot de allerbeste in zijn soort. Wil je toch een soort gelijk alternatief? Dan zijn dit de producten die daar dichtbij in de buurt komen:

 

Reviews
Schrijf een review
U plaatst een review over:Sikkens Rubbol XD High Gloss
Uw waardering

Product informatie

 • Extreem hoogglanzend
 • Op deuren, ramen en kozijnen
 • Extreem goed beschermend
 • Makkelijk verwerkbaar
Sikkens Rubbol XD High Gloss
 • Snelle levering
 • Gratis verzending vanaf €100,- (NL)
 • Scherpe prijzen