Als beste muurverf getest, Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

De Consumentenbond testen diverse binnen muurverf die te koop zijn op de nederlandse markt. De Sikkens Alphacryl Pure mat SF is de grote winnaar geworden van deze test. Wij zijn daar uiteraard zeer trots op dat een van onze topproducten ook door de Consumentenbond wordt gezien als de absolute winnaar op het gebied van binnen muurverf.

De consumentenbond test

Om als beste uit de Test te komen moet je op alle vlakken als beste naar voren komen. De test is gebaseerd op de volgende drie punten:

Dekking
Om te testen binnen hoeveel lagen de verf dekt hebben zij een gipsplaat gebruikt met een zwarte streep erop. Iedere 24 uur werd er een nieuwe laag aangebracht, net zolang tot de streep verdween.

Schrobvastheid
Schrobvaste verf is een must. Dit zorgt er namelijk voor dat je verf vele malen langer mee gaat en je deze moeiteloos schoonmaakt. De test: een gipsplaat schilderen, 28 dagen laten drogen en vervolgens 200 keer afsoppen. Door middel van een weging is vastgesteld hoeveel verf er exact verloren is gegaan. Je raadt het al: je kunt schrobben wat je wilt, maar de Alphacryl Pure Mat SF blijft onbewogen zitten!

Uithoudingsvermogen
Het uithoudingsvermogen is getest door de verf bloot te stellen aan UV-straling en vocht. Wel 250 keer, 4 uur lang. Daarnaast worden het gemak van verwerken en het eindresultaat meegenomen.

De beste muurverf voor binnen

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF liet diverse andere top muurverven achter zich met een 10 voor hechting en een 9,5 voor schrobvastheid.

Hoe kies je de beste muurverf?

Het is belangrijk om te kijken of een muurverf scrobvast is en of deze goed te reinigen is, ook kan het belangrijk zijn dat een muurverf mooi mat is. Op een mat muurverf zie je ook minder van de oneffenheden in de ondergrond, dat kan dus een voordeel zijn. Ook geeft een matte muurverf een sjiek uiterlijk aan uw muren. Een zijdeglans muurverf is over het algemeen wat slijtvaster en daardoor ook goed schoon te maken.