Kies de juiste verf

Kies de juiste verf

Wilt u gaan schilderen, maar heeft u echt geen idee welk product u het beste kunt gaan gebruiken? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Door het volgen van een paar simpele stappen, geven wij u de keuze uit een klein assortiment geschikte producten.

Het is belangrijk om te weten welke ondergronden u wilt gaan behandelen en in wat voor staat de ondergrond is. Het is ook belangrijk om te weten wat voor afwerking u wenst. Wilt u bijvoorbeeld een hoogglans of een zijdeglans afwerking? Gaat u binnen of buiten schilderen?

  1. Ondergrond
  2. Situatie
  3. Conditie
  4. Afwerking
  5. Resultaat

Welke ondergrond wilt u schilderen?

Er zijn vele soorten ondergronden die geschilderd kunnen worden, maar ze zijn grofweg in vier groepen te verdelen, zoals muren en plafonds, hout, staal en kunststof. Om de juiste verfkeuze te maken selecteert u hier dus het type ondergrond welke u wilt gaan schilderen.

Gaat u binnen of buiten schilderen?

Met de situatie bedoelen wij of u binnen of buiten wilt schilderen. Er zijn producten die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken maar over het algemeen maken we onderscheid in het binnen of buiten gebruik. Zo wordt er binnen vaak met producten gewerkt die met water te verdunnen zijn en buiten met verf die met terpentine te verdunnen is.

Hoe ziet de ondergrond eruit?

De conditie van de ondergrond is heel belangrijk voor de keuze van producten. Zo is het bijv. belangrijk om te weten of u onbehandeld hout gaat schilderen of houtwerk waar al een verflaag op zit. 

Hoogglans, zijdeglans of toch liever een matte afwerking?

Welke afwerking wilt u? Zo kunt u kiezen uit een hoogglans, een zijdeglans, een matte of een blanke afwerking.