BESTE VERF VOOR BUITEN

Wij krijgen regelmatig de vraag, welke verf is de beste verf voor buiten. Om daar een passend antwoord op te hebben willen wij u via deze pagina uitleggen welke verf voor buiten u het beste kun gebruiken. In ons assortiment hebben wij een groot aantal verf soorten voor op hout die goed buiten te gebruiken zijn, wij zullen voor u de beste selecteren met een korte toelichting waarom u deze verf voor buiten het beste kunt gebruiken.

Hoogglans of zijdeglans verf voor buiten?

Het verschil tussen hoogglans verf en zijdeglans verf is dat hoogglans verf over het algemeen meer buiten wordt toegepast dan zijdeglans omdat de hoogglans verf minder last heeft van vuilaanhechting en een wat mooiere uitstraling geeft aan u schilderwerk, ook op langere termijn. Hoogglans verf heeft een glanzende uitstraling en zijdeglans verf een mattere uitstraling. Hoe hoger de glansgraad hoe duidelijker de ondergrond geaccentueerd wordt, heeft u dus een ondergrond die niet zo mooi is dan is het aan te raden om een zijdeglans verf buiten te gebruiken. De beste hoogglans voor buiten is de Sikkens Rubbol XD High Gloss, de beste zijdeglans voor buiten is de Sikkens Rubbol XD Semi Gloss

Welke buitenverf moet ik kiezen als beste verf voor buiten?

Om een juiste keuze te maken welke verf voor buiten u moet kiezen kunt u kijken naar hoe lang een verf voor buiten zijn glans bijvoorbeeld behoud en hoe duurzaam deze verf is. Vaak zijn de goedkopere verven voor buiten ook niet zo hoogwaardig, kies daarom ook een verf voor buiten waar u niet om de 2 of 3 jaar moet schilderen, maar het liefst een verf voor om de 5 a 6 jaar of liever nog om de 7 a 8 jaar. 

Wat is belangrijk voor een verf voor buiten?

Belangrijke eigenschappen voor de beste verf voor buiten zijn :

  • Levensduur, hoeveel jaar gaat deze verf mee? (minder vaak schilderen dus minder kosten)
  • Goede dekking (hoe minder lagen hoe sneller klaar met schilderen)
  • Glansgraad (hoe hoger de glans des te minder vuilaanhechting)
  • In alle kleuren leverbaar zijn
  • Goede prijs kwaiteitverhouding

Welk merk heeft de beste verf voor buiten?

Er zijn heel veel verschillende merken, professionele A merken en vele doe het zelf merken. De professionele A merken hebben vaak een verscheidenheid aan verfsoorten met vele toepassingsgebieden en duurzaamheid. Wij leveren hoofdzakelijk alleen maar professionle A merken zoals Sikkens, Nelf en Drenth verf.

Wat kost een liter beste verf voor buiten?

De kosten voor een zeer duurzame en kwalitatief goede verf voor buiten hoeft niet duur te zijn. Over het algemeen is het rendement van een professionele verf voor buiten hoger dan een goedkope andere soort, dit houd in dat u met 1 liter meer vierkanten meters schildert, dus met minder liters meer vierkanten meters. Voorbeeld u koopt een liter verf voor 25 euro en het uitstrijkvermogen (rendement) is 8 m2 per liter, de kosten zijn dan 3,13 per vierkanten meter. Nu komt u een professionele duurzame verf voor buiten voor 35 euro en het uitstrijkvermogen (rendement) 14 m2 per liter, dan kost het u nog maar 2,50 per vierkanten meter. Dus een duurdere verf is niet altijd duurder in gebruik. 

Wel is het belangrijk dat u een professioneel verfmerk gebruikt met een goede dekking, want er zijn ook merken die aangeven dat u bijvoorbeeld 15 m2 per liter doet, maar dan moet u weer meerdere lagen schilderen om het mooi dekkend te krijgen, en dat kost ook weer meer geld en moeite.

Kortom wij raden u aan goed te kijken naar bovenstaande punten en adviseren u om een goede kwaliteit te kiezen om zo minder vaak te hoeven schilderen tijdens u schildersklus en ook meer jaren te kunnen genieten van een perfect resultaat..

Enkele top en betaalbare verf voor buiten producten worden hier aan de zijkant aangegeven!!

Waarom is verf voor buiten van professionele verfmerken duurder?

Al het waar naar zijn geld, Dat geld ook voor verf.
De reden waarom verf duurder kan worden is door de juiste balans tussen bindmiddel, oplosmiddelen, pigment en verdunners. Als je verf teveel verdund dan heeft hij geen dekking meer en als je hem te dik houd dan word deze te stroperig. Dus het is van groot belang om de juiste balans te vinden. Om de verf goed te kunnen schilderen en toch goed dekkend te houden heb je duurdere grondstoffen nodig. Deze grondstoffen zorgen er voor dat de verf van een hogere kwaliteit is.

Ook is het handig om te weten dat hoogglans verf sterker is dan zijdeglansverf voor buiten. In satin verf zit een matteringsmiddel en deze zorgt ervoor dat de kwaliteit iets afneemt. Vind u nou glansverf niet mooi dan kunt u eerst de onderste lagen met hoogglans verf doen en als toplaag de zijdeglans verf.

Zorg er ook voor dat de grondverf en de aflakverf van dezelfde kwaliteit zijn. Gebruik geen goedkope grondverf en dure aflakverf of anders om, dit is zonde van uw duurzame product. Het minste kwaliteit product zorgt voor de totale kwaliteit.

Kwasten voor verf voor buiten

Gebruik ook nooit te goedkope kwasten. Een betere kwaliteit verf is dunner omdat deze dan beter vloeit, als we nu een kwast pakken met te dikken haren dan kunt u de strijken van de kwast zien in uw verf resultaat.

VERF VOOR BUITEN!

De Beste verf voor buiten hangt natuurlijk ook af van de voorbehandelingen die u treft om zo tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

Hier onder ziet u een selectie van de beste verf voor buiten die wij in ons assortiment hebben.

 

BESTE HOOGGLANS VERF VOOR BUITEN

Sikkens Rubbol XD High Gloss

De Sikkens Rubbol XD high Gloss is de beste hoogglans-aflak voor buiten die er is. Met zijn uitstekende glansbehoud hou je hier langer plezier van dan welke andere hoogglans verf dan ook. 

Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB is een esthetisch zeer fraaie hoogglanslak, heeft een uitstekend glans en kleurbehoud. Sikkens Rubbol SB heeft een uitstekende vloei en is prettige te verwerken.

 

Drent Favorit LGX Gloss

De Favorit LGX Gloss is de beste hoogglans verf van Drenth verf. Door de lange levensduur van gemiddeld 8-10 jaar is dit product zeer geschikt voor onderhoudssystemen voor buitenschilderwerk.

BESTE ZIJDEGLANS VERF VOOR BUITEN

Sikkens Rubbol XD Semi Gloss

Sikkens Rubbol XD Semi gloss is de beste en extreem duurzame zijdeglans verf voor buiten.

Sikkens Rubbol Satura

Sikkens Rubbol Satura zijdeglansverf is de beste krasvaste superdekkende zijdeglansverf voor buiten.

Drenth Favorit LGX Urethaan Satin

De Favorit LGX Urethaan satin is de beste zijdeglans verf van Drenth verf.

BESTE MUURVERF VOOR BUITEN

Sikkens Alphatex IQ

Sikkens Alphatex IQ is een van de beste watergedragen, schrobvaste, gladde muurverf voor buiten.

Drenth Pastolex Superacryl SW

Pastolex Superacryl SW muurverf, hoogwaardige waterverdunbare, satijnglanzende elastische dispersie muurverf op basis van silico-acrylaat.