Blanke lakken voor binnen

Maak gebruik van een blanke lak voor binnen om uw meubels, vloeren, wanden, kozijnen, deuren en plafonds te beschermen tegen slijtage, krassen en stoten. Bestel-verf.nl heeft transparante lak met verschillende glansgraden van verschillende merken in het assortiment, zoals Sikkens, Nelf, Trae-Lyx, Koopmans en Drenth. Bescherm al uw meubels met blanke lak voor een vaste lage prijs. Bestelt u voor 11:00 uur en is het product op voorraad? Dan heeft u het vanavond al in huis! Daarnaast geven we professioneel verf- en lakadvies.

Blanke, transparante lak met verschillende glansgraden

Blanke lak is, zoals de naam al aangeeft, transparant van kleur. De ondergrond is na het aanbrengen van de lak nog zichtbaar. In de basis zorgt blanke lak ervoor dat de ondergrond optimaal beschermd wordt tegen krassen, stoten en slijtage, terwijl deze zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Bestel-verf.nl heeft blanke lakken in het assortiment met verschillende glansgraden, van mat tot hoogglans. Op deze manier geeft u bijvoorbeeld uw meubel of vloer een extra finish. De blanke lakken voor binnen zijn meestal watergedragen, geurloos en drogen snel op. Uw meubel is hierdoor weer snel te gebruiken.

Heeft u een beits nodig of een blanke lak voor binnen?

Een blanke lak werkt anders dan een transparante beits. Waar de beits een ademende structuur heeft, sluit lak het hout af. Zacht hout is minder geschikt voor een blanke lak, omdat zacht hout blijft werken en blanke lak alles uithardt. Beits trekt vocht dat al in het hout zit naar buiten, doordat deze diep in het hout trekt. Op hard hout is het gebruik van een blanke lak aan te raden.

Blanke lak voor binnen aanbrengen

Gebruikelijk is om houten meubels, trappen, vloeren, binnenbetimmering, deuren en kozijnen te voorzien van een beschermende laag blanke lak. Door de afwerking van de lak, krijgt het meubel een vlakke ondergrond. Vlekken en vuil trekken hierdoor minder snel in het hout en de kleur blijft langer mooi. De laklaag hardt uit, waardoor het hout tegen een stootje kan. Door hout eerst licht te schuren en vervolgens te behandelen met een transparante grondverf, hecht de lak goed. Om blanke lak goed te laten hechten op onbehandeld hout is het van belang dit eerst goed te schuren en vrij te maken van vet. Naast specifieke blanke lakken voor hout en vloeren, verkopen we universele lakken. Deze zijn toepasbaar op hout, glasweefsels, steen en beton. Ze zijn te gebruiken over muurverf voor een betere reiniging en slijtvastheid.

Hoeveel liter blanke lak heb ik nodig?

Hoeveel liter blanke lak u per m² nodig heeft hangt af van het type en merk blanke lak dat u uitkiest. Bij elk type blanke lak heeft Bestel-verf.nl de optie toegevoegd om het aantal benodigde liters uit te rekenen.

Contact met Bestel-verf.nl

Heeft u vragen over onze blanke lakken? Of hulp nodig bij uw keuze? De verfspecialisten van Bestel-verf.nl helpen u graag. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 020- 24 66 000.