Koopmans Hecht- en Fixeergrond

Koopmans Hecht en fixeergrond is een voorstrijkmiddel specifiek ontwikkeld om slechte en onregelmatig zuigende ondergronden, zoals bijvoorbeeld stucwerk voor te behandelen om zo een optimale hechting en afwerking met een muurverf te garanderen.

Na droging van Koopmans Hecht- en Fixeergrond kan deze worden afgewerkt met o.a. Koopmans Acrylmat Super en Interieurtex.

Eigenschappen Koopmans Hecht en Fixeergrond voorstrijkmiddel

 • Heft de zuiging van de ondergrond op
 • Uitstekende impregnerende werking
 • Goede fixerende werking
 • Sneldrogend
 • Zorgt voor een goede hechtbrug tussen ondergrond en afwerking

✓ Snelle levering ✓ Uitgebreid assortiment Koopmans muurverf ✓ Super voordelig

Hoeveel m2 (vierkante meter) wilt u beschilderen? Rendement: 10 m2 per liter

- ltr

m2

 • Aantal x

€ 47,40 € 34,60

Veiligheidsinformatieblad-Koopmans Hecht-en-Fixeergrond.pdf Veiligheidsinformatieblad-Koopmans Hecht-en-Fixeergrond.pdf Koopmans-hecht-en-fixeergrond.pdf Koopmans-hecht-en-fixeergrond.pdf

Wanneer gebruik je Koopmans Fixeergrond

Voor je de muren gaat schilderen moet je eerst weten of je muur eerst voorbehandeld moet worden, zeg maar een grondlaag moet worden aangebracht. we noemen dat ook wel fixeren

Welke ondergronden dienen gefixeerd te worden?

 • Een zuigende ondergrond
 • Een poederende ondergrond

Om erachter te komen of je een zuigende ondergrond hebt, kun je dit testen door wat water te druppelen op de muur. Als het water snel weg is, heb je een zuigende muur en moet je de muur voorbehandelen met een fixeer of voorstrijkmiddel. Om te zien of je een poederende muur hebt, kun je het makkelijkste testen door je hand langs de muur te halen. Is je hand daarna dezelfde kleur als de muur omdat de verf afgeeft? Dan heb je een poederende muur en zal je eerst een fixeermiddel moeten gebruiken.

Hoe breng je fixeermiddel aan

 1. Breng de fixeer alleen aan op kale muren waar nog geen verflaag op zit.
 2. Dek alles goed af voordat je gaat beginnen met schilderen. Gebruik hiervoor schilderstape en afdekfolie
 3. Je kunt nu beginnen met het fixeren of gronden van je muren of plafond. Voor het aanbrengen van Koopmans hecht en fixeergrond maak je gebruik van een kwast en een muurverfroller. Doe dit wel voorzichtig, want fixeer is net zo dun als water. Eerst smeer je met de kwast de fix uit langs de tape zodat je de randjes netjes maar niet te dik doet. Lek strepen vsn de fixeer kun je namelijk anders later in je afwerklaag terug ien dat wil je natuurlijk niet. Om zakkers  te voorkomen, kun je het beste van boven naar beneden werken.
 4. De Koopmans Hecht en fixeergrond moet ongeveer 1 a 2 uurtjes drogen. Hierna kun je de muur gaan schilderen in de gewenste kleur, bijvoorbeeld met Koopmans Acrylmat Super of de Koopmans interieurtex.

Koopmans Hecht- en Fixeergrond bestellen!

Koopmans Hecht- en Fixeergrond en andere Koopmans muurverven bestelt u makkelijk en tegen een zeer gunstige prijs in onze verfwebshop. Heeft u een vraag over Koopmans Hecht- en Fixeergrond of een van onze andere producten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier, of zie het technische documentatieblad.

Koopmans Hechtgrond en Fixeer ean code

 • 2,5 ltr Hecht- en Fixeergrond - 8713274010324
 • Review werkt m uit Amsterdam

Vraag over dit product?

Er is bijna geen materiaal te bedenken dat niet kan worden geschilderd. Toch vergt elke ondergrond zijn eigen voorbereiding en afwerking.

Wilt u meer weten over dit product omdat u toch nog wat vragen hebt, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier, bellen kan tijdens openingstijden op 020-24 66 000

 

 • 2,5 ltr Koopmans Hecht- en Fixeergrond - 8713274010324

De volgende (verf) producten zijn ook interessant!