Sikkens Kleurenwaaiers

Sikkens kleurenwaaier biedt kleurencollecties die ontwikkeld zijn volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. De Sikkens collecties dekken alle typen en schakeringen af binnen alle Sikkens collecties: exterieurverf, interieurverf, lakken, decoratieve verven en houtbescherming.

Wij zullen hieronder met een korte beschrijving aangeven wat de specifieke eigenschappen zijn van de kleurenwaaiers

Sikkens Kleurenwaaiers

Sikkens 5051 kleurenwaaier

De Sikkens 5051 Kleurenwaaier is veel meer dan een kleurenconcept: de kleurenwaaier biedt oneindig veel mogelijkheden in kleurencomposities en vormt de basis voor verschillende kleurentools. De Sikkens 5051 kleurenwaaier combineert 1200 nieuwe tinten met 800 vertrouwde tinten uit de Sikkens 4041 kleurenwaaier. De nieuwe 5051 kleurenwaaier, biedt grotere en matte stalen en bevat een afzonderlijke selectie van nuances van witte tinten én een aparte selectie van neutrale tinten, die van warme aardse tonen naar koele sfeervolle tinten lopen.

Klik hier om de Sikkens 5051 kleurenwaaier te bestellen!

Sikkens Kleurselectie kleurenwaaier

In het gebruikelijke onderhoudsbedrijf blijft het kleurenpalet doorgaans beperkt tot een betrekkelijk kleine serie regelmatig toegepaste kleuren, die voor de schilder en opdrachtgever geen technische en esthetische verrassingen bevat. Daartoe heeft een team van kleurenexperts uit het totale Sikkens kleurenassortiment een praktische selectie gemaakt van 175 kleuren die aansluit op de actuele behoeften in de markt.

Naast "aardse" kleuren is er steeds meer belangstelling voor frisse actuele kleuren. Deze Sikkens Kleurselectiewaaier bevat dan ook een aantal warme kleuren en neutralen, maar ook frisse blauwen, violetten, gelen en roden.

De kleuren zijn zodanig gerangschikt dat ze verlopen van lichte-, via warme- en koele kleurtonen naar donkere kleuren. Door de grote vraag naar lichte kleuren zijn deze voor in de waaier geplaatst, achterin de waaier staan de typisch donkere- en primaire lakken kleuren.

Glansgraad

Op de kleurbladen van deze Kleurselectiewaaier ziet u een variatie in glansgraad; een hoogglans- en een laagzijdeglansgedeelte. Hierdoor wordt een beeld gegeven welk effect de glansgraad heeft op de kleur.

Authentieke kleuren

Op veler verzoek zijn de Authentieke kleuren van Sikkens tevens in hoogglans opgenomen in deze waaier. Deze kleuren, die in diverse combinaties worden toegepast, staan in de bijlage.

Klik hier om de Sikkens Kleurselectie te bestellen!

Sikkens Kleurselectie Witten kleurenwaaier

Wit is niet altijd wit

Wit is de meest gebruikte kleur. Het vormt de basis voor elke kleur en kan perfect worden gecombineerd. Wit is echter niet altijd wit. Dat laat de collectie "Wit" van Sikkens zien met de 84 verschillende wittinten en nuances uit het gehele kleurenspectrum.

Sikkens kleurenselectie witten waaier met 84 verschillende wittinten en nuances uit het gehele kleurenspectrum. Uitgevoerd in hoogglans en zijdemat.

Wit is de meest gebruikte kleur. Het vormt de basis voor elke kleur en kan perfect worden gecombineerd. Wit is echter niet altijd wit. Dat laat de collectie "Wit" van Sikkens zien met de 84 verschillende wittinten en nuances uit het gehele kleurenspectrum.

Koele en warme wittinten
De collectie "Wit" van Sikkens bevat nuances uit het gehele kleurenspectrum. Warme en koele wittinten kunnen hiermee perfect met andere warme of koude tinten worden gecombineerd. Zo creëren wit en kleur gezamenlijk een harmonisch totaalbeeld.

Wit: De veelzijdige kleur
Wit biedt vele nuances en schakeringen. Zo zijn bijvoorbeeld iets donkerder wittinten geschikt als buitenkleuren, omdat de agressieve UV-stralen de tinten met de tijd laten verbleken. Heldere wittinten zijn ideaal voor binnen, omdat deze ruimten groter laten lijken.

Wit en licht
Wit reflecteert het licht en laat zo andere tinten schijnen. Verzadigde tinten lijken in combinatie met wit nog voller, onverzadigd frisser. Wit laat kleurige vormgevingselementen prachtig uitkomen.

Talrijke wittinten
Gebouwen, ruimten en componenten bekennen kleur met wit. Ook structuur en glans van het oppervlak komen met wit beter uit. Uit de 84 verschillende wittinten van de Sikkens kleurenwaaier kan een bepaalde wittint doelgericht worden gekozen of ook verschillende wittinten met elkaar worden gecombineerd.

Glansgraden
De kleurenkaarten van deze selectie kleuren bevatten twee glansgraden: hoogglans en zijdemat. Hiermee laat Sikkens zien welk effect de glansgraad heeft op de waarneming van de wittint.

Klik hier om de Sikkens Kleurselectie Witten te bestellen!

Sikkens Kleurselectie Grijzen kleurenwaaier

Veelzijdig grijs

Grijs is de meest rijke en veelzijdige kleur. Er zijn honderden kleuren die grijs ogen, maar die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn wanneer je ze naast elkaar legt. We kunnen onderscheid maken in warme en koude, vuile en schone en groen- blauw- en bruinachtige grijzen.

Grijs biedt oneindig veel variatiemogelijkheden. Temeer omdat grijs kan worden gecombineerd met alle andere kleuren uit het kleurenspectrum.

Niet voor niets is grijs naast wit de meest toegepaste kleur.
Grijs is naast wit de meest toegepaste kleur

Combinaties met grijs

Grijs wordt gevormd door het mengen van wit en zwart, of van kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen.

Grijs kan zeer goed dienen om kleuren in te kaderen, zodat deze beter tot hun recht komen. In combinatie met grijs ogen felle kleuren zachter.

Grijs is een uitstekende basiskleur voor zowel het interieur als het exterieur. Het kan een chic, minimalistische, sobere en moderne uitstraling geven, als ook een elegant klassieke.

Klik hier om de Sikkens Kleurselectie Grijzen te bestellen!

 

Sikkens RAL Kleurenwaaier

De Sikkens kleurencollectie (naar RAL) geeft een totaal overzicht van alle populaire RAL-kleuren.

In de index staat aangegeven in welke RAL kleuren de Redox, Wapex, Alpha en Rubbol producten leverbaar zijn.

Tevens zijn de Sikkens ACC kleurcoderingen aangegeven. 

Klik hier om de Sikkens RAL Kleurenwaaier te bestellen!

 

Sikkens Kleurenwaaier bestellen!

De Sikkens Kleurenwaaiers koop je zeer voordelig bij Bestel-verf.nl. Heeft u een vraag over een van de Sikkens kleurenwaiers vraag het ons gerust, u kunt ons door de weeks op werkdagen bellen of e-mailen, wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Artikelen bij deze pagina