• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-

Sikkens Rubbol EPS

Waardering:
0% of 100
€ 23,28 € 19,24 € 40,49
Korting
Geselecteerde kleur
Aangepaste kleur
Aantal
Wat is je oppervlakte?

Productomschrijving

Sikkens Rubbol EPS is een vocht-regulerende halfglanzende grond- en aflakverf voor binnen en buiten. Zeer geschikt voor het schilderen van gevelbetimmeringen, schuren en andere grotere houten oppervlaktes. Sikkens Rubbol EPS Plus is goed vullend en dekkend.

Sikkens Rubbol EPS eenpotsysteem

Sikkens Rubbol EPS is een oplosmiddelhoudende halfglans lak. EPS is een systeem- of schakelverf en is dus een voorlak en aflak in één. Dit éénpotsysteem dekt goed, is gemakkelijk te verwerken en heeft een buitenduurzaamheid van 4-5 jaar. Bovendien is EPS ook vochtregulerend en dus goed toe te passen bij enigszins vochtige ondergronden.

Eigenschappen Sikkens Rubbol EPS

 • Vochtregulerend.
 • Weervast.
 • Goed vullend.
 • Gemakkelijk verstrijkbaar (enigszins structuurvisceus).
 • Hoge dekkracht (ook op scherpe kanten).
 • Eenvoudig te onderhouden.

Sikkens Rubbol EPS technishe informatie

Sikkens Rubbol EPS wordt verkocht in 0.5, 1 en 2.5 liter verpakkingen. De lak is in wit en alle kleuren verkrijgbaar. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad. Een goedkoper en zeer goed alternatief is de Drenth Systeemverf

Rubbol EPS van Sikkens

Sikkens Rubbol EPS is zowel een grondverf als een aflak. Hierdoor kunt u Sikkens Rubbol EPS ook gebruiken als voorlak voor Sikkens Rubbol XD High Gloss en Sikkens Rubbol SB Plus. Sikkens Rubbol EPS wordt ook wel dekkende beits genoemd en is dus ook geschikt voor het afwerken van tuinhuisjes, schuren, tuinmeubels en houten gevelbekleding.

Sikkens Vochtregulerende verf

De Sikkens Rubbol EPS is een zeer mooie vochtregulerende verf voor buiten, voor op kozijnen, deuren, ramen en gevelbetimmeringen. Andere Sikkens vochtregulerende verven voor buiten zijn.

 • Sikkens Rubbol EPS Thix
 • Sikkens Rubbol BL Ventura Satin
 • Sikkens Rubbol DSA Thix

Sikkens Rubbol EPS in kleur

De Sikkens Rubbol EPS wordt buiten het meest gebruikt in RAL 9010 of RAL 9001 in combinatie met een donkere kleur bijvoorbeeld de Sikkens kleuren Q0.05.10 of N0.15.10. Uiteraard is de Sikkens Rubbol EPS in heel veel kleuren te maken, waardoor u een zeer uitgebreide kleurkeuze heeft.

Sikkens Rubbol EPS op hout

Wil je het meest uit Sikkens Rubbol EPS halen qua product en zit er een bestaande verflaag op het houtwerk? Gebruik dan gewoon Sikkens Rubbol EPS als grond en voorlak en gebruik Sikkens Rubbol EPS ook als toplaag. Op kaal hout kan je, na eventuele noodzakelijke houtreparaties te hebben uitgevoerd, het beste minimaal één grondlaag Sikkens Rubbol Primer aanbrengen. Als laatste aflakken met Sikkens Rubbol EPS.

Sikkens Rubbol EPS

Een vergelijkbaar product als EPS is Sikkens Rubbol EPS Thix. Net als Sikkens Rubbol EPS is de Sikkens Rubbol EPS Thix ook een schakelverf, beiden bezorgen je tijdwinst doordat geen aparte voor- en aflak hoeft te worden toegepast. Het verschil tussen de twee is dat de EPS Thix wat lobbiger is waardoor een hogere laagdikte mogelijk is en hij poriën-vullend werkt. Bij oude panden met oneffen houtwerk met ribbels en barsten en op Canexel gevelbetimmering wordt de Sikkens Rubbol EPS Thix dan ook aangeraden. Sikkens Rubbol EPS heeft daarentegen een prettigere vloei en geeft bij gladde ondergronden een mooier resultaat.

✓ Uit voorraad leverbaar ✓ Snelle levering ✓ In wit en kleur ✓ Super voordelig

Meer informatie
MerkSikkens
AfwerkingEenpotsyteem of schakelverf
Binnen / buitenBuiten
DekkingDekkend
Type verdunningTerpentineverdunbaar (alkyd)
Rendement in m2 per liter15
Reviews
Schrijf een review
U plaatst een review over:Sikkens Rubbol EPS
Uw waardering