• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-

Welke verf gebruik je voor de badkamer

We krijgen regelmatig de vraag: welke verf is het beste te gebruiken in mijn badkamer of douche? Voor het schilderen van de badkamer gebruikt u speciale badkamerverf. Omdat badkamers vochtig zijn, ontstaan er al gauw schimmels. Met badkamerverf beschermt u uw muren en plafond tegen water, waarmee u schimmel voorkomt. Schimmels onstaan trouwens niet alleen door vocht, vaak is de combinatie vocht, warmte en weinig ventilatie de idelae combinatie om schimmels te laten ontstaan. Dus een goede aanpak kan u badkamer schimmel vrij houden, ventileer goed, douche niet te heet en gebruik  de juiste verf voor in de badkamer.

Badkamerverf kopen

Bestel-verf.nl biedt u een ruim assortiment verf voor de badkamer. Of u nu een professionele schilder of een doe-het-zelver-bent, bij ons vindt u de juiste verf! Hierbij profiteert u van diverse voordelen, zoals:

 • Bezorging op dezelfde dag, mits voor 11:00 uur ’s ochtends besteld
 • Bestelt u voor 23:59 uur, dan wordt uw verf morgen bezorgd
 • Gratis bezorging vanaf € 100,-
 • Verf retourneren binnen 7 dagen

In ons assortiment hebben we een groot aantal verfsoorten die u kunt gebruiken voor muren en plafonds in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de kelder. We hebben voor u de beste badkamerverf geselecteerd met een korte toelichting waarom u deze verf het beste kunt gebruiken.

Niet elke muurverf is geschikt

Om een juiste keuze te maken welke verf u voor de badkamer moet kiezen, is het belangrijk om te weten dat niet elke muurverf geschikt is om in de badkamer te gebruiken. Vaak zijn de goedkopere muurverven niet van hoogwaardige kwaliteit en ook niet schimmelwerend.

Waarom moet badkamerverf waterdampdoorlatend zijn?

De damp in een natte ruimte moet goed worden opgenomen in de ondergrond. Als dit niet gebeurt, vormen er druppeltjes: juist deze druppeltjes zijn een voedingsbodem voor schimmels. Daarom is een verf voor in de badkamer open qua structuur, waardoor hij makkelijk vocht opneemt en weer afstaat.

Voorkom schimmel met schimmelwerende badkamerverf

In veel badkamers komt schimmel voor. Dit is ook niet heel gek: de badkamer is de vochtigste plek in huis. De temperatuur loopt er al gauw op tijdens een hete douche of een ontspannend bad. Schimmel ontstaat wanneer de badkamer is voorzien van reguliere muurverf en vocht zich ophoopt. Met speciale badkamerverf voorkomt u schimmels en blijft uw badkamer mooi.

Eigenschappen van badkamerverf

Goede badkamerverf kent de volgende eigenschappen:

 • Goede dekking (hoe minder lagen, hoe sneller klaar met schilderen)
 • Dampopen
 • Schimmelwerend
 • Leverbaar in alle kleuren
 • Lange levensduur

Welk verfmerk kan ik het beste gebruiken?

Er zijn veel verschillende merken, maar hoe weet u nu welke verf u nodig heeft? We adviseren om altijd een A-merk verf te kiezen. De professionele A-merken hebben vaak een verscheidenheid aan duurzame verfsoorten met vele toepassingsgebieden. Bestel-verf.nl levert uitsluitend verf van A- merken, zoals Sikkens, Flexa, Inducoat, Nelf en Drenth. Een muurverf die goed toe te passen is in de badkamer is de Sikkens Alpha Humitex SF.

Verf aanbrengen in de badkamer

Het aanbrengen van verf in de badkamer is niet anders dan verf aanbrengen op een gewone muur of op een plafond. Gebruik wel altijd een goede verfroller en de juiste kwast. We adviseren voor ruwe ondergronden de Meesterhand muurverfroller en de Tex kwast voor muurverf.

Badkamer verf als alternatief voor wandtegels

Het ligt voor de hand om uw badkamer te betegelen met wandtegels, maar steeds vaker kiest men voor badkamerverf. Wanneer u kiest voor verf, dan adviseren we u om een 2 componenten waterdichte verf, zoals de Nylo Topcoat PU/WV te gebruiken. Deze verf brengt u aan nadat u de wanden hebt voorbehandeld. Als u nieuw stucwerk gaat behandelen, adviseren we om eerst de ondergrond te fixeren met een fixeermiddel, zoals de Nelfamur Fixeer. Als die droog is, kunt u de wanden twee keer behandelen met de Nylo Topcoat PU/WV. Zodra de verf droog is, is het noodzakelijk dat u de muren afkit bij de aansluitingen van de vloer en het plafond, zodat er geen water achter de stuc- of verflaag komt.

Kiezen van de Juiste badkamerverf

Er zijn verschillende merken die aangeven dat hun badkamerverf het beste is, wij zullen uit ervaring aangeven welke badkamer verf voor u het beste is. Heeft u veel last van schimmels in de badkamer en heeft u al diverse dingen geprobeert, neem de Inducoat Fungi schimmelwerende muurverf. Als u schimmels voor wilt zijn en gewoon een van de beste badkamerverven wilt toepassen, dan raden wij u de Sikkens Alpha Humitex SF aan. Een muurverf die makkelijk is aan te brengen en bovendien ook nog beschermd.

Twijfelt u of komt u er helemaal niet uit, neem dan gewoon contact met ons op, bel 020-24 66 000 of e-mail naar info@bestel-verf.nl wij helpen u graag verder.