Hoe schilder ik lekkage vlekken

Lelijke vlekken van lekkage kunt u niet zomaar overschilderen, deze zullen bij een normale muurverf namelijk gewoon weer terug komen. Als eerst is het belangrijk dat de oorzaak van de lekkage is opgelost. Daarna kan je deze schilderen met een isolerende muurverf. Een goed voorbeeld hiervan is de Pastolex Renovatie muurverf. Behandel het gehele oppervlak met deze verf om een eventueel kleur verschil te voorkomen.

Veel voorkomende vragen zijn:

Het overschilderen van vochtplekken hoe doe je dat? Wat schilder ik over vochtplekken? Welke verf gebruik ik over vochtplekken of vochtschade? U moet over vochtplekken een isolerende muurverf gebruiken, let wel op de vochtplekken moeten wel verholpen zijn en droog. Kan iedere muurverf over lekkage plekken? Nee niet iedere muurverf kan over lekkage plekken.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Wordt er veel gerookt in huis, dan zal er een aanslag van nicotine gaan zitten op het schilderwerk. Dit is vooral zichtbaar op de muren en het plafond. Het is zaak deze aanslag eerst te verwijderen, doe je dit niet en schilder je gewoon over de aanslag heen, dan zullen de verkleuringen vroeg of laat terugkomen.

Artikelen bij deze pagina