Owatrol Olie

Owatrol olie kan direct op roestig staal worden aangebracht en is overschilderbaar met één-component verfsystemen, welke met terpentine zijn te verdunnen. O.a. toepasbaar op schepen, (klassieke) auto’s, balken, hekwerk etc.

Owatrol Olie wordt tevens toegepast in alkydhars verven voor een langere opentijd, waardoor de verf prettiger verwerkt en mooier vloeit.

Eigenschappen Owatrol Olie

 • Kan direct op roestig staal
 • Toevoeging alkydharsverf voor langer opentijd
 • Penetrerend antiroestmiddel
 • Maakt verven op alkydbasis roestwerend
 • Overschilderbaar na 24 a 48 uur

✓ Uit voorraad leverbaar ✓ Snelle levering ✓ Ruim assortiment ✓ Super voordelig

Hoeveel m2 (vierkante meter) wilt u beschilderen? Rendement: 18 m2 per liter

- ltr

m2

 • Aantal x

€ 16,88

Veiligheidsinformatieblad-owatrol-olie.pdf Veiligheidsinformatieblad-owatrol-olie.pdf Owatrol-olie.pdf Owatrol-olie.pdf

Owachem Owatrol olie

Owatrol Olie is een multifunctioneel product. Het wordt voornamelijk gebruikt door watersporters en oldtimer liefhebbers voor het bestrijden van roest. Roest ligt namelijk altijd op de loer bij een boot of oude auto. Wanneer je het oppervlak insmeert met  Owatrol Olie stopt het oxidatieproces. De olie dringt namelijk door tot het gezonde metaal. De olie is zowel in een blik, als in een spuitbus te verkrijgen. Handig voor de moeilijk bereikbare plaatsen! Owatrol Olie is zeker geen Haarlemmerolie, maar je kunt er wel veel meer mee dan alleen roest bestrijden!

Waar kun je Owatrol olie allemaal op toepassen

Owachem Owatrol Olie heeft een uitstekende hechting op ferro- en non-ferrometalen, maar ook op verzinkte oppervlakken en (kaal) hout. Als de olie aanbrengt op onbehandeld metaal geeft dat geen verkleuring aan het oppervlak, maar conserveert het juist gelijk het metaal. Hierdoor is verdere oxidatie niet mogelijk. Owatrol Olie wordt veel gebruikt bij kunstwerken of objecten binnen- of buitenshuis.

Owatrol olie als verdunner

Owartrol olie kan ook in de meeste verfsoorten op terpentinebasis worden gebruikt als verdunningsmiddel. Door de olie toetevoegen aan de verf smeert deze nog beter uit en vertraagd de droging. Test eerst wel goed of de owatrol olie door jou gebruikte verf kan. Bij twijfel kun je ons uiteraard ook even bellen.

Owatrol Olie bestellen

Owatrol Olie bestelt u makkelijk en tegen een zeer gunstige prijs in onze verfwebshop. Heeft u een vraag over Owatrol Olie of een van onze andere producten? Stel uw vraag dan via ons contactformulier, of kijk naar het technisch documentatie blad.

 • Review Perfect produkt. De kwaliteit van het schilderwerk is identiek San wanneer dit door een professionele schilder wordt uitgevoerd. Het schilders fantastisch 1x rollen en dan met kwast natrekken. Super strak???? P uit Leusden
 • Review Prima levering! Rita uit 's-Heerenhoek
 • Review Frans uit Oosterhout geeft dit product 4 sterren Frans uit Oosterhout
 • Review Vlotte verzending. Ik kan deze firma aanbevelen. Andries uit Eastermar

Vraag over dit product?

Er is bijna geen materiaal te bedenken dat niet kan worden geschilderd. Toch vergt elke ondergrond zijn eigen voorbereiding en afwerking.

Wilt u meer weten over dit product omdat u toch nog wat vragen hebt, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier, bellen kan tijdens openingstijden op 020-24 66 000

 

 • 0,5 ltr - 3297970307322
 • 1ltr - 3297970307339

De volgende (verf) producten zijn ook interessant!