• Grootste Sikkens assortiment
 • Snelle levering *
 • Scherpste online prijzen
 • Gratis verzending vanaf € 100,-

Sikkens Rubbol BL Safira

Waardering:
0% of 100
Snelle levering
Nog %1 beschikbaar
€ 56,34 € 46,56 € 97,99
Korting
Geselecteerde kleur
Aangepaste kleur

Hoeveel m2 (vierkante meter) wilt u beschilderen?

12 m2 per liter
0
0
Het benodigd aantal is voor 1 laag.

Productbeschrijving

Sikkens Rubbol BL Safira hoogwaardige zijdeglans verf wordt gebruikt als afwerking van houtwerk voor binnen. Op nieuw hout of reeds geschilderde ondergronden is het advies om eerst te gronden met Sikkens Rubbol BL Primer. Ook toepasbaar op gereinigde en geschuurde oude alkydharsverflagen. Voor buitentoepassing dient altijd eerst een laag Sikkens Rubbol BL Primer te worden aangebracht.

✓ Sikkens Rubbol BL Safira Plus punten

 • Gemakkelijk verwerkbaar (vrijwel identiek aan alkydharsverf).
 • Lange open tijd.
 • Uitstekende vloeiing.
 • Snelle droging en doorharding.
 • Hoge dekkracht.
 • Geurarm.
 • Niet vergelend.
 • Goede vulkracht.
 • Lichtecht.
 • Onverzeepbaar.

Waarop kan ik Sikkens Rubbol BL Safira gebruiken?

De Rubbol BL Safira van Sikkens kan op vele soorten ondergrond worden geschildert, mits de goede grondverf of primer wordt gebruikt. Voor ondergronden die in het verleden al eens zijn geschildert heb je vaak niet een specifieke grondverf of primer nodig, maar heb je kaal onbehandeld hout, kunststof of staal dan moet je echt wel de juiste primer gebruiken voor de beste hechting en het mooiste eindresultaat. 

Sikkens Rubbol BL Safira op hout
Sikkens Rubbol BL Safira op staal of aluminium
Sikkens Rubbol BL Safira op kunststof
Sikkens RubbolBL Safira op bestaande verflagen

Sikkens Rubbol BL Safira op Hout

Sikkens Rubbol BL Safira is een veel gebruikt product voor op houtwerk binnen in huis. Indien uw houtwerk nog niet geschilderd is of als u kale plekken heeft op het hout, zouden wij adviseren om dit eerst te gronden met Sikkens Rubbol BL Primer. Deze primer van Sikkens heeft een uitstekende hechting op hout en is dus het begin van een mooi schilder resultaat. Naast het gronden van uw hout is het ook belangrijk dat u het hout goed opschuurd en schoonmaakt. Indien het houtwerk er goed uitziet zouden wij adviseren om te schuren met Korrel P120 voor dat u gaat gronden. Na de grondverf kunt u het beste schuren met P240. Ziet uw houtwerk er wat slechter uit ? of is het houtwerk niet egaal ? neem dan contact op met een van onze specialisten, zodat u het beste schuurpapier gebruikt. Polyfilla S600 is het beste schoonmaakmiddel voor het Sikkens Rubbol systeem.

Kan Sikkens Rubbol BL Safira ook op Staal of Aluminium

Staal of aluminium schilderen is vaak lastig omdat dit zeer gladde ondergronden zijn en dus de verf moeilijkere hierop hecht. Sikkens Redox BL Multiprimer is hiervoor de oplossing. Door deze  primer van Sikkens toe te passen krijgt u een uitstekende hechtlaag waar de Sikkens Rubbol BL Safira perfect overheen kan. Deze primer van Sikkens is de beste keuze als het gaat om gronden van staal of aluminium binnen in huis. Wij zouden adviseren om egaal staal te schuren voor de grondverf met Korrel P180 , en na de grondverf met P240. Naast het schuren is het natuurlijk ook van belang dat er van te voren goed word schoongemaakt, hiervoor kunt u Polyfilla S600 gebruiken. Ook is het belangrijk dat alle aanwezige roestvorming eerst grondig wordt verwijderd, dit kunt u doen door te schuren of met een staalborstel de stalen ondergrond te bewerken. Heeft u verder andere vragen voor het behandelen van staal buiten? bel ons dan op 020-24 66 000

Sikkens Rubbol BL Safira op kunststof

Deze verf kan ook worden toegepast op harde kunststof. Sikkens Rubbol BL Safira kan vaak direct worden toegepast op kunststof, toch zouden wij adviseren om eerst gebruik te maken van  sudwest Allgrund, voor de beste hechting. Werk na droging de Sudwest allgrund af met 2 lagen Sikkens Rubbol BL Safira. Heeft u verder andere vragen voor het behandel van kunststof binnen? Neem dan contact op met een van onze verfspecialisten.

Rubbol BL Safira van Sikkens op bestaande verflagen

Het gebeurd regelmatig dat het huidige schilderwerk goed intact is maar lichte schade heeft of toe is aan een opfrisbeurt. Moet er dan ook gegrond worden? Het antwoord is ja liever wel. Ook als de huidige oude verflaag nog goed in tact is is het toch raadzaam om een grondverf te gebruiken, grondverf is namelijk de basis voor een goed dekkend en hechtend verfsysteem. Gaat u van een lichte naar een donkere kleur of andersom, dan moet u zeker een grondverf gebruiken. Grondverf dekt namelijk beter waardoor u dit minder vaak hoeft te schilderen. Voor het schilderen van bestaande lagen zouden wij wel adviseren dit goed te schuren met P240 en goed schoon te maken. Dit is extra belangrijk voor een optimaal eindresultaat.

Sikkens Rubbol BL Safira op kleur

Sikkens Rubbol BL Safira kan in vele kleuren worden gemaakt. Deze extreem makkelijk verwerkbare semi gloss verf wordt veel in RAL 9010 gebruikt. Sikkens Rubbol BL Safira is natuurlijk niet alleen verkrijgbaar in RAL kleuren maar wordt ook veel in Sikkens en NCS kleuren gemengd. Uiteraard kunnen er naast deze kleuren ook nog vele andere kleuren worden toegepast in de Sikkens Rubbol BL Safira zoals Flexa, Histor, Wijzonol , Sigma en nog vele andere kleuren. Mocht uw kleur nou niet zichtbaar zijn in onze kleurenkiezer? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Heb je een blik besteld en ga je aan de slag, vergeet dan niet het kleurnummer te noteren voor een volgend keer als je weer aan de slag gaat.

Sikkens Rubbol BL Safira semi gloss aanbieding

Sikkens Rubbol BL Safira is bij Bestel-verf altijd in de aanbieding. Wij bieden dit product van Sikkens aan onder een eerlijke prijs en willen hiermee iedereen goed kunnen helpen. Dit is geen tijdelijke aanbieding maar een aanbieding voor altijd. Hierdoor betaald u altijd het juiste bedrag voor de Sikkens Rubbol BL watergedragen verven. Heeft u vragen over de prijs of het product? Bel ons dan via 020 - 24 66 000.

Sikkens Rubbol BL Safira in 1 liter en 2,5 liter

Door de veelzijdigheid van deze verf kun je de Sikkens Rubbol BL Safira voor bijna elke verfklus op houtwerk binnen gebruiken gebruiken. Of je nu de deuren, de kozijnen, de ramen en lambrizeringen wil schilderen. Door te kiezen voor Sikkens BL Safira kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Mede daarom is een Sikkens Rubbol BL Safira in een 1 liter en 2,5 liter verpakking verkrijgbaar. Ben je klaar met de klus en heb je nog een beetje verf over? Geen probleem, giet het beetje wat je nog over hebt in een glazen potje of in een schoon leeg blik. Sluit het glazenpotje of het blik wel goed af zodat je de verf prima kan bewaren zonder dat de verf uitdroogt.

Geschikte kwasten en rollers voor Sikkens Rubbol BL verf

Naast de kwaliteit van de verf is het ook zeer belangrijk dat u de juiste kwasten en rollers gebruikt bij de verf. Bij elk product is dit anders en dat heeft te maken met een aantal factoren. Hoe dik moet de verf worden aangebracht? Hoe snel droogt de verf? aan de hand van deze vragen word een geschikte roller en kwast gekozen. Sikkens Rubbol BL Safira is een waterverdunbare verdunbare semi gloss verf voor binnen. Hiervoor wordt een Aqua kwast en een lakviltroller voor aangeraden.

Sikkens Rubbol verf kopen

Alle Sikkens Rubbol producten zijn verkrijgbaar bij Bestel-verf. Sikkens Rubbol is bij Bestel-verf altijd scherp geprijst en snel leverbaar. Bestel-verf is hiernaast ook een van de Sikkens Online Specialisten. Hierdoor heeft u naast de prijs en snelle levering, ook nog eens de producten direct bij Sikkens vandaan en word dit alleen op origenele mengmachine op kleur gemaakt. Dit bied langer kleurbehoud en een betere duurzaamheid van het product. Koopt u Sikkens dus vooral bij een online Sikkens Specialist zoals bij ons!  

✓ Uit voorraad leverbaar ✓ Snelle levering ✓ In wit en kleur ✓ Super voordelig

Kenmerken Sikkens Rubbol BL Safira

Situatie : Binnen
Glansgraad : Semi Gloss
Te gebruiken op : Bestaande oude verflagen, hout (gegrond) metaal (geprimerd), kunststof (geprimerd)
Verdunnen : Niet verdunnen
Dekking : Dekkend
Verkrijgbaar in : Wit en kleur
Verpakking : 1 en 2,5 liter
Gebruiksklaar : Ja
Aanbrengen met : Kwast, roller, verfspuit
Verwerkingstemperatuur : 8-30°C.
Specifieke kenmerken : Makkelijk verwerkbare Semi gloss
Droogtijden : Stofdroog na 1 uur, Overschilderbaar na 6 uur
Voor gebruik : Goed door roeren en lees de productomschrijving goed
Tijdens gebruik : Zorg dat de temperatuur niet te hoog is tijdens het verwerken
Valt in de catagorie : Verf voor binnen, voor op hout
Merk : Sikkens
 

Signaalwoord

Geen signaalwoord.

Gevarenaanduidingen

Significante effecten of kritische gevaren zijn niet bekend.

Voorzorgsmaatregelen

Algemeen

P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.
P101 - Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Preventie

P262 - Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie

P312 - Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering

P501 - Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Welke grondverf of primer heb ik nodig?

Als je op hout gaat schilderen 

 • Kaal hout : Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol Primer Extra 1 laag

 

Als je op staal of ijzer gaat schilderen 

 • Kaal staal : Sikkens Redox BL Multiprimer 2 lagen en Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag

 

Als je op aluminium, verzinkt staal of koper gaat schilderen

 • Kale ondergrond : Sikkens Redox BL Multiprimer 2 lagen
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag

 

Als je op hard kunststof gaat schilderen

 • Kale ondergrond : Sikkens Redox BL Multiprimer 2 lagen
 • Voorzien van een grondlaag: Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag
 • Voorzien van een oude bestaande verflaag : Sikkens Rubbol BL Primer 1 laag

Tip

Je kan de Sikkens Redox BL Multiprimer ook vervangen door de Sudwest Acryl Allgrund

 

Welke kwast kan je het best gebruiken?

Voor het makkelijkste de Sikkens Rubbol BL Safira te verwerken en voor het mooiste eindresultaat, adviseren wij je om de Aqua kwast te gebruiken.

Welke roller kan ik het beste gebruiken

De Lakviltroller gebruik je voor het simpel aanbrengen van de Sikkens Rubbol BL Safira. Handig als je de lakviltroller gebruik is om ook meteen verfbeugel en een verfbakje te gebruiken.

Wat zijn de alternatieven?

Sikkens Rubbol BL Safira zeer mooie verf en behoort tot de allerbeste in zijn soort. Wil je toch een soort gelijk alternatief? Dan zijn dit de producten die daar dichtbij in de buurt komen:

 

Reviews
Schrijf een review
U plaatst een review over:Sikkens Rubbol BL Safira
Uw waardering

Product informatie

 • Zijdeglans verf
 • Binnen gebruik
 • Mooi eindresultaat
 • Makkelijk verwerkbaar
Sikkens Rubbol BL Safira
 • Snelle levering
 • Gratis verzending vanaf €100,- (NL)
 • Scherpe prijzen