Verftips onderhoud

Verftips voor onderhoud schilderwerk op hout

Deze systeemwijzer voor hout helpt u om het juiste product met de juiste toepassing te kiezen. Onze fabikanten hebben een aantal standaard verfsystemen met de nieuwste generatie lakken. Een pakket lakken met de nieuwste bindmiddelen en unieke verwerkingen. In dit overzicht zijn dekkendeverfsystemen opgenomen met een afwerking op basis van verschillende alkydharscombinaties. De verfsystemen onderscheiden zich in levensduurverwachting en onderhoud, maar ook in werksnelheid en esthetische verschillen. 

De verfsystemen hier genoemd zijn een algemene omschrijving waar u in eerste instantie mee vooruit kan. Maar in de praktijk blijkt vaak dat er vele factoren meespelen in de beslissing hoe en welk verftype u het beste zou kunnen gebruiken. Denk maar aan prijs of beschermingsgraad, of vochtregulering en kleur. Een transparant afgewerkt kozijn is immers niet met een simpele bijwerkbeurt af tewerken in een lichte dekkende kleur.

Ook is de staat van onderhoud van essentieel belang. Houtrot, windscheuren, openstaande verbindingen en kozijnaansluitingen zijn van grote invloed op de levensduur van het gekozen verfsysteem.

Verfsystemen

Kaal (nieuw) hout

Duurzaam systeem vullende groondverf afwerking hoogglans verf

Gronden : Drenth Vulgrond
Overgronden : Drenth Grondlak
Overschilderen : Drenth Sublime SB

Geheel 1 x gronden met Drenth Vulgrond
Geheel 1 x overgronden met Drenth Grondlak
Geheel 1 x overschilderen met Drenth Sublime SB
Droogtijd tussen de lagen minimaal 24 uur

  • duurzaamverfsysteem
  • makkelijk verwerking
  • hoge glans, lang glansbehoud
  • goede dekking en kantendekking
  • onderhoudsinterval 8 jaar