Aanbrengen van muurverf

Voor u gaat schilderen dek dan de vloeren en onderdelen die u niet wilt schilderen zo goed mogelijk af met afdekfolie of afdekmateriaal, plak eventueel tape voor strakke randen. Als u muren gaat schilderen die nog nooit eerder zijn geschilderd dan moet u eerst de muren voorstrijken met een fixeermiddel. Dit fixeer middel is nodig om de zuiging van de ondergrond weg te nemen. Het gebruik van een fixeermiddel is echt belangrijk en wordt vaak onderschat. Na het aanbrengen van de fixeer moet  u een dag wachten met het verder schilderen van de muren.

Probeer zo schoon mogelijk te werken, maak de rand van de verfemmer na het gieten van de verf schoon met een muurverf kwast.
Gebruik een rolbak met een verdeelrooster om vanuit te werken. De roller kan hierin optimaal verzadigd worden met de verf, zorg er voor dat verf egaal wordt opgenomen door de verfroller.

Bij oppervlakten waar je gemakkelijk bij kunt, volstaat het gebruik van een verfroller met de hand. Bij grotere oppervlakte is het gebruik van een rolstok een uitkomst, dit vergroot je werkbereik. Schilder eerst de randen met een kwast en gebruik eventueel ook een kleine roller voor nette strakke randen. Verdeel de verf eerst in horizontaal verdelen en daarna verticaal na rollen.

De muur is nu klaar om afgeschilderd te worden. Voor een egale verdeling van de verf op de muur plaats je de roller in het midden van het vlak wat je gaat rollen, werk altijd naar het licht toe. Zet de verf eerst verticaal op verdeel de verf vervolgens horizontaal en rol deze verticaal na, het liefst van beneden naar boven, maar altijd de zelfde kant op, hiermee voorkom je baanvorming. Laat de muurverf goed doordrogen, liefst een dag.

Tijdens de droging zult u zien dat de muurverf laag vaak vlekkerig opdroogt, raak niet in paniek en laat de verf gewoon drogen en werk zeker niets bij, hierdoor ontstaan juist oneven heden. U kunt als het nodig is de volgende dag een nieuwe verflaag aanbrengen, doe dit opnieuw zoals u dit de dag ervoor hebt gedaan.

U zult merken dat u de muurverf perfect hebt aangebracht met een strak eindresultaat.

Artikelen bij deze pagina