Wanneer moet ik een hechtprimer gebruiken?

Op sommige ondergronden hecht een normale grondverf niet, je heb dan een speciale hechtprimer nodig. Voorbeelden hiervan zijn kunststof, metaal, staal, aluminium, rvs, koper, trespa etc. Vergeet niet dat het eventuele roest verwijderd moet worden.

Verder is het ook belangrijk om alles goed te ontvetten en (licht) opschuren. De grofte hangt van de ondergrond af. Een watergedragen hechtprimer is de Sudwest Acryl Allgrund, een synthetische variant is de Sudwest Allgrund.

Kunststof of metaal schilderen, wanneer gebruik je een hechtprimer?

Als grond-, hecht- en voorlaklaag op hout, metaal (verzinkt staal, aluminium), kunststof (hard pvc) en steenachtige ondergronden. Bestaande verflagen vooraf reinigen en grondig mat schuren. Na droging overschilderbaar met waterverdunbare en oplosmiddelhoudende grond-, voor- en aflakken. Dus als u een kunststof of metaal wilt schilderen en er zit nog geen verf op, gebruik dan eerst een hechtprimer of een roestwerende primer, vaak zijn dit dezelfde soort primers.

Binnen in huis een hechtprimer gebruiken

Als u in huis een hechtprimer nodig hebt om bijvoorbeeld u nieuwbouw deuren (opdekdeuren) of stalen kozijnen te schilderen, dan is het verstandig om een watergedragen hechtprimer of grondverf te gebruiken, deze ruiken niet zo sterk, zijn snel droog en zijn makkelijk in gebruik en overschilderbaar met vrijwel alle soorten verf.

Welke hechtprimer kunt u kiezen

Kunt u geen keuze maken welke hechtprimer u het beste kunt gebruiken voor uw schildersklus, neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Artikelen bij deze pagina